Тод Хейнс ще снима сериал, посветен на Зигмунд Фройд

от на 2018-06-01
 

Въпреки че „Wonderstruck” мина ниско „под радара” на всякакво зрителско внимание миналата година, отзвукът около предишната творба на Тод ХейнсКаръл” бе достатъчно сериозен и значим като мащаб. И ето, че режисьорът отново се подготвя за работа с Amazon Studios, като идеята този път е за реализиране на поредица. Споделил с известна загадъчност за предстоящ проект преди няколко месеца, Хейнс описва сериала като „преоткриване на една фигура, за която може би забравяме, че притежава изключително радикален ум – вероятно защото се е превърнала в неразделна част от нашата култура и погледа ни към модерното общество”. Вече става ясно, че поредицата ще се фокусира върху Зигмунд Фройд, основателя на психоанализата.

Новината ни застига от Кан, където Едуард Лакман, дългогодишният оператор, с когото Хейнс работи, беше удостоен с наградата „Pierre Angénieux ExcelLens in Cinematography” – непосредствено след церемонията, на която Хейнс присъства, той е споделил за темата на сериала, който ще продължи сътрудничеството между режисьор и оператор.

Все още си мечтаем за времето, когато Тод Хейнс най-сетне ще започне обещания от миналата година документален филм за The Velvet Underground (ако въобще стигне до него); има и още един обявен, но неуточнен във времето проект – за поредица, посветена на прочутата през 60-те години комуна „The Source Family”, която живее екологично и природосъобразно в едно имение в Холивуд Хилс под „бащинското” ръководство на гуруто Джеймс Бейкър, по-известен като Father Yod и Ya Ho Wha. За момента Хейнс се е концентрирал върху Фройд, но все още няма подробности относно кастинга или периода на реализация на поредицата.

За всички, които се интересуват от чичо Зигмунд и неговия поглед към света (и които имат достатъчно време), предлагаме на вниманието им тричасовия документален филм на Адам Къртис „The Century of the Self”.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте