Вече сме ви представяли режисьорския дебют на Идрис Елба „Yardie“, а наскоро писахме и за следващия му проект, който се очаква да е музикален римейк на „Парижката Света Богородица“. За съжаление обаче, все още нямаме идея бива ли го зад камерата поне на половина, колкото пред нея, защото „Yardie“ все още не е бил показван пред масовата публика и можем да съдим само по няколко ревюта от представянето му в Сънданс.

Но това ще се промени скоро – преди няколко месеца получихме тийзър трейлър на „Yardie“, а сега, като подготовка за предстоящата британска премиера, получаваме и първия пълен официален трейлър.

From director Idris Elba? Не че не е вярно, но някак смело ни звучи. Надяваме се „Yardie“ да е по-добър, отколкото ни изглежда от рекламите досега, но дори и да не е на супер ниво, Елба е един от любимите ни актьори и ще му дадем доста шансове да се докаже и зад камерата, след като това го влече. Най-малкото очакваме музиката винаги да е подбрана особено внимателно и перфектна за съответния филм, както и работата с актьорите – още от трейлъра се вижда, че в „Yardie“ ще има доста добри изпълнения.

И като стана дума за музиката, вижте и едно кратко видео на THR покрай премиерата на филма в Сънданс, в което Елба обяснява защо е избрал екранизацията като режисьорски дебют и защо музиката във филма е толкова важна за него.

Действието на „Yardie“ се развива през 70-те години в Кингстън и 80-те години в Хакни и разказва за млад мъж от Ямайка, когото всички наричат Д (Амел Амийн). Д така и не е успял да се съвземе след убийството на по-големия му брат Джери (Евералдо Крийри) и израства под крилото на местния мафиот и музикален продуцент Кинг Фокс (Шелдън Шепърд). Когато Фокс изпраща Д в Лондон, той не само намира нова среда, но и отново се среща с бившата си приятелка Ивон (Шантол Джаксън) и дъщеря си, която не е виждал от години. Но преди да направи истински опит да изостави престъпния живот, Д се сблъсква с мъжа, който е застрелял брат му преди 10 години. В желанието си да отмъсти за трагедията, Д влиза в конфликт с безмилостен лондонски гангстер на име Рико (Стивън Греъм).

„Yardie“ е режисьорският дебют на Идрис Елба, а сценарият е дело на Брок Норман Брок и Мартин Стелман, по едноименния роман на Виктор Хедли. В главните роли са Амел Амийн, Шантол Джасън, Стивън Греъм, Фрейзър Джеймс, Шелдън Шепърд, Евералдо Крийри и други.

Британската премиера в 24 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *