Както вероятно знаете, след два качествени роли във „Fences“ и „Roman J, Israel, Esq.“, които му донесоха седмата и осма актьорска номинация за „Оскар“, Дензъл Уошингтън се завръща към неговото, рядко изненадващото ни с нещо оригинално (особено през последните години) екшън амплоа с първото продължение в кариерата си „Закрилникът 2“ („The Equalizer 2“), отново режисирано от дългогодишния му партньор Антоан Фукуа („Тренировъчен ден“, „Закрилникът“, „Великолепната седморка“).

В случай, че не сте запознати, в първия, а сега и в този филм, Дензъл Уошингтън влиза в ролята на Робърт МакКол – бивш член на американските специални служби, който решава да инсценира собствената си смърт и започва спокоен живот в Бостън. Както често се случва в тези филми обаче, спокойствието не трае дълго и героят е въвлечен в ситуации с екстремно насилие, като причините за МакКол са, ако някой слаб и онеправдан има нужда от помощ – тогава той се превръща в Закрилника. В конкретния случай отколешната му приятелка Сюзан е убита и МакКол поема по пътя на кървавото отмъщение.

Вече видяхме две доста красноречиви реклами от филма, а сега получаваме нов трейлър, който затвърждава впечатленията ни.

I guess anybody could do it but nobody does. Няма кой знае какво за коментиране – още от същото и това важи и за рекламата, която следва схемата на предишния международен трейлър, и за самия „Закрилникът 2“. Всякакви надежди, че Уошънгтън и Фукуа ще ни предложат нещо по-различно, очевидно са напълно безпочвени, но така или иначе, феновете ще напълнят салоните и ще искат… ами, още от същото.

equalizer_two_ver3_xlg

плакат  постер

Режисьор на „Закрилникът 2“ („The Equalizer 2“) е Антоан Фукуа („Тренировъчен ден“, „Крал Артур“, „Закрилникът“, „Великолепната седморка“), по сценарий на Ричард Уенк („Джак Ричър: Не се връщай“, „Великолепната седморка“). В ролите са Дензъл Уошингтън, Мелиса Лио, Бил Пулман, Педро Паскал, Сакина Джафри, Джонатън Скарф, Орсън Бийн, Абигейл Марлоу и други.

Премиерата е 20 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Първият беше доста свеж за гледане, очаквам и продължението да е подобно.

  2. Почти всички филми на Фукуа са обществен кенеф и по всичко изглежда, че и този ще е такъв.

  3. Качественото насилие да се търси при тези имена: Mel Gibson, Tarantino, George Miller, Gareth Evans, Chan-wook Park и Patrick Bateman ?