Случи се, че в края на юни хапваме диня до печката, понеже лятото за момента не е като от музикален видеоклип, сниман на някой от бреговете на сънчева Калифорния. Поне в прекрасното мрачно време STX Entertainment публикуваха нов нецензуриран трейлър на екшън-трилъра „Mile 22“. Напасна се жестоко с обстановката, понеже и без това е сниман през декември в Атланта и Богота през януари.

Ако сте пропуснали предишната ни новина, „Mile 22“ е дело на Питър Бърг („Много лоши неща“, „Кралството“) и разказва за опита на елитен американски тактически екип, воден от агент Джеймс Силва (Марк Уолбърг), да осигури извеждането през граница на полицай, запознат със свръх секретна информация.

За щастие на любителите на жанра и за нещастие на познавачите на оръжия, трейлърът  се оказа богат на напрегнати бойни сцени, изгърмени амуниции, бясно шофиране, удачно ситуирани експлозии и най-вече повече Ико Уаис и Лорън Кохан. Рекламата разкрива още, че агентите  ще разполагат с 90 минути, за да изминат разстоянието от 22 мили, което ги дели от целта. Залогът ще е предотвратяване на атака срещу Съединените американски щати, така че път ще се проправя на всяка цена, амуниции няма да се щадят, а емоциите ще са крайно изострени. Вижте сами:

Оказахме се прави за политическия нюанс на филма и щом той присъства, има го и екстремния патриотизъм, който ще оправдае всички действията на героите от първата яка бойна сцена с батко Уаис та чак до финалните надписи.

От новия трейлър получаваме и повече яснота за персонажа на Джон Малкович – Агент Бишъп, на когото е поверено да съблюдава изпълнението на поставената задача. Малкович, Уолбърг и Бърг са работили рамо до рано само още веднъж – в екшън драмата „Deepwater Horizon: Море в пламъци” от 2016 г.

И като се заговорихме за общи проекти, „Mile 22“ е четвърта поредна колаборация между Марк Уолбърг и Питър Бърг след „Последният оцелял“, „Deepwater Horizon: Море в пламъци“ и „Денят на патриота“. Както се казва – нещо като работи, няма защо да го разваляме. Явно до този извод са стигнали и те самите, понеже още преди тръгването на филма по кината, се заговори за техен пети общ проект.

Тандемът се е спрял върху филмова адаптация на едно от продълженията на близо 40-годишната поредица „Детектив Спенсър” на наградения с отличието „Велик Магистър” на Асоциацията на писателите на криминални романи на Америка и вече покоен Робърт Браун Паркър. Историите за чаровния детектив от Бостън започват още през 1973, а книгата, провокирала интереса на Бърг е „Wonderland“ – продължение от Айс Аткинс, публикувано през 2013 г. Явно емблематичният бостънски акцент на Уолбърг ще е само приятен бонус в ролята му като детектив Спенсър.

ико уаис марк уолбърг джон малкович mile-22-img05-20180630

Още веднъж, режисьор на „Mile 22“ е Питър Бърг („Много лоши неща“, „Кралството“), по сценарий на Леа Карпентър и Греъм Роланд. В ролите са Марк Уолбърг, Ико Уаис, Лорън Кохан, Джон Малкович, Ронда Раузи, Тери Кини и др.

Премиерата е на 17 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments