Алекс Курцман поема „Star Trek: Discovery“ и ще разшири вселената с още нови сериали

от на 2018-06-21
 

Алекс Курцман има известен опит с вселената на „Стар Трек“ – освен че е един от продуцентите и сценаристи на „Стар Трек“ (2009) и „Пропадане в мрака“, той е и един от създателите, продуцент, а от скоро и шоурънър на сериала „Star Trek: Discovery“. Няма да споменаваме някои от другите заглавия в доста разнообразната му филмография, ще напомним само, че известно време се бори с чудовищната вселена на Universal „Dark Universe“ и дори режисира жалкото разочарование „Мумията“. Въпреки това, в „Стар Трек“ франчайза поне, нямаме кой знае какви забележки – фенове сме на първите два филма на Дж. Дж. Ейбрамс, а си признаваме, че все още не сме гледали „Star Trek: Discovery“, но чуваме по-скоро положителни отзиви.

Наскоро стана ясно, че шоурънърите на „Star Trek: Discovery“ Гретчен Бърг и Ерън Харбъртс са уволнени (бихме казали „дисциплинарно уволнени“, след много оплаквания от страна на сценаристите) и Курцман ще поеме тяхната роля за следващия сезон. Сега научаваме още една новина, сами преценете дали е добра или не: CBS са сключили сделка на стойност 25 милиона с Курцман да подготви още „нови сериали, мини-сериали и други възможности за развитие, включително и анимация“, все в света на „Стар Трек“.

Още е рано да се обсъждат подробности, но слуховете са за сериал, чието действие се развива в Академията на Звездния флот, мини-сериал, свързан с любимия на толкова фенове Кан, един анимационен сериал и още един игрален мини-сериал. Ето малко празни, но задължителни приказки от президента на CBS Television Studios Дейвид Стапф:

Много е кратък списъкът със сценаристи/продуценти/режисьори, с които всяко кино и тв студио иска да работи, и Алекс и екипът му винаги са на челно място. Талантът, вкусът и способността му да насочва успешни проекти са неповторими. Алекс е правил отлични неща за студиото ни, още от „Hawaii Five-0“ преди седем години, и сме много щастливи, че ще си партнираме с него, Хедър и екипа им още дълго време.

Алекс Курцман връща комплиментите:

CBS ни дадоха невероятната възможност отново да представим света на „Star Trek“ на стари и нови зрители и сме много развълнувани, че ще работим заедно, за да разширим този свят.

Дали всички тези планове ще се получат тепърва предстои да разберем, а дали са добра идея, феновете ще решат. Но без съмнение, добрата новина за всички трекита е, че има някакъв шанс Патрик Стюарт да се завърне в иконичната роля на Жан-Люк Пикард. Нямаме представа какво точно замислят CBS и Алекс Курцман, но ако им се получи, със сигурност скоро ще пишем още новини по темата. Очаквайте включване.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Gogoto
  2018-06-21 at 20:19

  Курцман е жалък режисьор, но по-скоро добър шоурънър и продуцент, а и личното му отношение към Стар Трек по принцип (а и болната ми Трек-бойщина) ме кара да съм умерен оптимист за всичко, свързано със ST.
  П.С Discovery e доста ОК сериал с впечатляващи production values, но и доста спорни решения, които съвсем разбираемо биха разярили всяко по-тесногърдо Треки. Моята най-голяма критика е най-вече в цялостната идея сериала да е поредния ненужен прикъул с нелепо седящи лъскави свръхтехнологии, вместо просто да го ситуират десетилетия след Вояджър. Елементарно, ефективно и не ядосваш ненужно фенбазата. Нямаше нужда да се преоткривя светлинния двигател за пореден път.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-06-22 at 14:11

  Не очаквам ни включване, ни нищо от тоя франчайз. Имат да се поправят и те доста.

  Отговор

Коментирайте