Алекс Курцман има известен опит с вселената на „Стар Трек“ – освен че е един от продуцентите и сценаристи на „Стар Трек“ (2009) и „Пропадане в мрака“, той е и един от създателите, продуцент, а от скоро и шоурънър на сериала „Star Trek: Discovery“. Няма да споменаваме някои от другите заглавия в доста разнообразната му филмография, ще напомним само, че известно време се бори с чудовищната вселена на Universal „Dark Universe“ и дори режисира жалкото разочарование „Мумията“. Въпреки това, в „Стар Трек“ франчайза поне, нямаме кой знае какви забележки – фенове сме на първите два филма на Дж. Дж. Ейбрамс, а си признаваме, че все още не сме гледали „Star Trek: Discovery“, но чуваме по-скоро положителни отзиви.

Наскоро стана ясно, че шоурънърите на „Star Trek: Discovery“ Гретчен Бърг и Ерън Харбъртс са уволнени (бихме казали „дисциплинарно уволнени“, след много оплаквания от страна на сценаристите) и Курцман ще поеме тяхната роля за следващия сезон. Сега научаваме още една новина, сами преценете дали е добра или не: CBS са сключили сделка на стойност 25 милиона с Курцман да подготви още „нови сериали, мини-сериали и други възможности за развитие, включително и анимация“, все в света на „Стар Трек“.

Още е рано да се обсъждат подробности, но слуховете са за сериал, чието действие се развива в Академията на Звездния флот, мини-сериал, свързан с любимия на толкова фенове Кан, един анимационен сериал и още един игрален мини-сериал. Ето малко празни, но задължителни приказки от президента на CBS Television Studios Дейвид Стапф:

Много е кратък списъкът със сценаристи/продуценти/режисьори, с които всяко кино и тв студио иска да работи, и Алекс и екипът му винаги са на челно място. Талантът, вкусът и способността му да насочва успешни проекти са неповторими. Алекс е правил отлични неща за студиото ни, още от „Hawaii Five-0“ преди седем години, и сме много щастливи, че ще си партнираме с него, Хедър и екипа им още дълго време.

Алекс Курцман връща комплиментите:

CBS ни дадоха невероятната възможност отново да представим света на „Star Trek“ на стари и нови зрители и сме много развълнувани, че ще работим заедно, за да разширим този свят.

Дали всички тези планове ще се получат тепърва предстои да разберем, а дали са добра идея, феновете ще решат. Но без съмнение, добрата новина за всички трекита е, че има някакъв шанс Патрик Стюарт да се завърне в иконичната роля на Жан-Люк Пикард. Нямаме представа какво точно замислят CBS и Алекс Курцман, но ако им се получи, със сигурност скоро ще пишем още новини по темата. Очаквайте включване.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Курцман е жалък режисьор, но по-скоро добър шоурънър и продуцент, а и личното му отношение към Стар Трек по принцип (а и болната ми Трек-бойщина) ме кара да съм умерен оптимист за всичко, свързано със ST.
    П.С Discovery e доста ОК сериал с впечатляващи production values, но и доста спорни решения, които съвсем разбираемо биха разярили всяко по-тесногърдо Треки. Моята най-голяма критика е най-вече в цялостната идея сериала да е поредния ненужен прикъул с нелепо седящи лъскави свръхтехнологии, вместо просто да го ситуират десетилетия след Вояджър. Елементарно, ефективно и не ядосваш ненужно фенбазата. Нямаше нужда да се преоткривя светлинния двигател за пореден път.

  2. Не очаквам ни включване, ни нищо от тоя франчайз. Имат да се поправят и те доста.