13 причини защо (13 Reasons Why)

Авторът на тийн драмата „13 причини защо“ („13 Reasons Why“) Брайън Йорки сподели, че продължението няма да показва хора посягащи на живота си. В първата си глава Netflix сериалът се занимаваше с насилието през призмата на самоубийството на Хана Бейкър (Катрин Лангфорд) и отзвука от смъртта ѝ, отекнал в душите на тези, които са я тормозили. Вторият сезон ще изследва в детайли последиците от сексуалното насилие. Той ще бъде достъпен в Netflix от 18 май, а първият тийзър е пълен с подсказки за това какво можете да очаквате. В допълнение излезе и кратък синопсис:

13 причини защо“ продължава с последствията от смъртта на Хана и трудния път към възстановяването на останалите персонажи. Гимназията е изправена пред съд, но някой ще направи всичко възможно истината да не лъсне наяве. Поредица зловещи полароидни снимки ще помогнат на Клей и съучениците му да разкрият болезнени тайни и конспирация те да не бъдат разбулени.

Ето и първия тийзър:

В първия сезон Клей (Дилан Минет) търсеше причините за смъртта на Хана, анализирайки думите й в аудиозаписи. Сега информацията ще се появява във формата на снимки. Промяната на средството за улики, които се превръщат във водещ инструмент на сюжета, е много находчиво действие от страна на сценаристите. Думите на Хана в аудиокасетите могат и да се приемат само за слухове, докато една снимка може да послужи за доказателство пред органите на реда. Това определено ще доведе до различна динамика във втория сезон.

Hollywood Reporter съобщиха, че Джесика Дейвис (Алиша Боу) ще превъзмогва злодеянието на Брис Уокър (Джъстин Прентис), а Тайлър Даун (Девин Друид) ще се впусне в света на оръжията след като видео, в което прави секс, става публично достояние. В новите епизоди Netflix са включили откъси с актьорския екип. Те ще се обръщат към зрителите с пояснения относно сериозните проблеми, засягани в „13 причини защо“. В края на записите ще бъде споменаван портал, създаден специално от Netflix, чрез който жертвите на насилие могат да потърсят помощ.

Брайън Йорки добавя:

Да ги оставим така ще е нечестно спрямо персонажите и зрителите, които са загрижени за съдбите им. Прочетох из интернет думите „Джесика каза на баща си, че е била изнасилена и така историята ѝ приключи”. Нейната история тепърва започва и ще е важна част от продължението. Толкова много от тези деца преживяха травмиращи случки, както заради смъртта на Хана, така и по отделно в личните си животи. Искаме да ги видим стъпили на пътя към хармонията и чувството да си цял. Този процес на лекуване не е нито лесен, нито се движи в права линия.

Предлагаме ви и пет снимки, които представляват първия ни реален поглед към новия сезон.

Alisha-Boe-Jessica Derek-Luke-Justin-Prentice-Mr-Porter-Bryce Dylan-Minnette-Clay Kate-Walsh-Mrs-Baker RJ-Brown-Christian-Navarro-Caleb-Tony

Премиерата на втори сезон на „13 причини защо“ („13 Reasons Why“) е 18 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *