25-тата Седмица на испанското и иберо-американското кино стартира с „Геният: Пикасо“

от на 2018-05-11
 

Отново е време за едно от най-старите и обичани филмови събития в столицата – Седмицата на испанското и иберо-американското кино.

25-тото юбилейно издание ще се проведе в периода 28 май – 03 юни в градовете София, Пловдив и Варна, а откриването ще бъде на 28 май от 19:00 ч. в кино Люмиер Лидл (НДК) с първия епизод от сериала на National Geographic „Геният: Пикасо“ с Антонио Бандерас.

Тази година в програмата на фестивала влизат 13 творби, по-голямата част от които ще бъдат излъчени за първи път в България. Сред тях са „Барът“, „Хартийки във въздуха“, „Племето“, „На лагер“, „Скъпи Посланико“, „Произведено в Мексико“ и др.

Повече подробности може да откриете в официалното прессъобщение.

Двадесет и петото юбилейно издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино ще бъде открито на 28-ми май от 19 ч. с първия епизод от хитовия сериал на National Geographic „Геният: Пикасо“ с Антонио Бандерас, в кино Люмиер Лидл (НДК). Световната ТВ поредица разкрива подробности от забележителния личен и творчески живот на най-прочутия и противоречив художник на XX век, създател на кубизма, и се излъчва всяка неделя от 21:55 часа по National Geographic. Откриващата прожекция от фестивала се осъществява с любезното съдействие на FOX Networks Group и ще бъде само с покани. Всеки желаещ да присъства може да си вземе пропуск от Институт Сервантес след 15-ти май, от понеделник до четвъртък между 09:00 и18:00 ч., а в петък между 09:00 и 14:00 ч.

Тази година ежегодната филмова кино панорама ще се проведе в периода 28 май – 03 юни и ще мине през София, Пловдив и Варна.

По време на фестивала ще бъдат представени 13 творби на световни режисьори по-голямата част, от които ще бъдат излъчени за първи път в България.

Тазгодишната филмова селекция от испански и иберо-американски филми включва основно комедии като: „Барът“, „Хартийки във въздуха“, „Племето“, „На лагер“, биографичния „Скъпи Посланикo“, музикално-документалния „Произведено в Мексико“ и много други.

Повече информация за филмите и програмата на фестивала може да намерите тук: https://www.facebook.com/SpanishCinemaWeek/.

Кино фестивалът ще продължи до 3-ти юни в салоните на Люмиер Лидл (НДК) и G-8 в София, Лъки Синема в Пловдив и Фестивален и конгресен център в гр. Варна. Билети за прожекциите на цени от 6 и 8лв.  могат да бъдат закупени на касите в кината.

Седмицата на испанското и иберо-американското се провежда под егидата на Посолство на Кралство Испания, със съдействието на Институт Сервантес, Национален дворец на културата, и на дипломатическите мисии на Аржентина, Бразилия, Колумбия, Еквадор и Мексико.

плакат

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте