Малко късно включване с новини за предстоящия нов (трети на брой) сезон на „The Expanse“, който започна на 11 април. Според нас един от доста подценяваните откъм зрителски интерес фантастични сериали, просто задължителен за всеки, който твърди, че е сай-фай фен. Въпреки радостта ни от появата на новия сезон, създателите му помрачиха това, като обявиха, че той ще бъде и последен, което е огромна загуба за човечеството, след която нищо няма да бъде същото. Ето и трейлъра на новия сезон.

Както повечето фенове знаят, „The Expanse“ е базиран на поредица книги, написани от Тай Франк и Даниел Ейбрахам под общия псевдоним Джеймс С. А. Кори, като първите четири от общо девет могат да се намеря и на българския пазар. Създатели и сценаристи на сериала са номинираното за „Оскар“ дуо Марк Фъргюс и Хоук Остби („Железният човек“ и „Децата на хората“). Втори сезон обхващаше голяма част от втората книга от поредицата „Войната на Калибан“. Предполага се, че трети сезон ще я довърши и ще продължи донякъде и със следващата „Вратата на Абадон“. Ето и един кратък синопсис на трети сезон:

Новите епизоди започват веднага след емоционалния и изпълнен с напрежение край на втори сезон, в който Земята, Марс и Колана влязоха във война и сега повече отвсякога на първо място излиза мисията за отключване на тайната на протомолекулата. Който пръв достигне до нея ще постигне невероятно преимущество пред другите. Или ще постигне края на човешката раса….

Нямаме търпение да разберем какво ще се случи с любимия ни екипаж. Към стандартния екип на Холдън, Наоми, Камал, Амос и Боби, се присъединяват и няколко нови персонажи – Анна Хопкинс, известна от сериалите „Arrow“ и „Shadowhunters“, и Надин Никол от „Casual“. Какви ще са техните роли в сериала – оставяме ви сами да разберете…

the expanse

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *