City of Lies

Преди около година и половина този филм все още се наричаше „LAbyrinth” и за него не бяха известни други подробности, освен ангажиментите на режисьора Брад Фърман („Операция Ескобар”, „Адвокатът с линкълна”) и на звездата Джони Деп, както и факта, че историята е по действителни събития, описани от журналиста Рандал Съливан в едноименната му книга. В момента Global Road Entertainment представят първия трейлър на същата история, която вече се нарича „City of Lies”, и обещават изпълнена с напрежение криминална драма, посветена на опита за разкриване на истината около убийството на рапъра Notorious B.I.G. aka Биги Смолс.

Макар отдавна да сме загубили вяра в желанието на Джони Деп да твори според способностите си, ролята му в „Черна служба” все още подхранва едва блещукаща надежда да го видим отново какъвто живее в спомените ни за по-добри (стари) времена. В случая има прекрасен партньор – Форест Уитакър, който има навика да удивлява с професионализъм и талант във всякакви сюжети. Като имаме предвид и специфичния ъгъл, през който се гледа към историята, ще се надяваме на правдив образ на корумпираната полицейска система в Щатите без обичайните клишета, но да видим докъде би се простряла смелостта на творческия екип…

За незапознатите със сюжета напомняме официалния синопсис на „City of Lies”:

Филмът представя истинската история за едно от най-известните и все още неразрешени криминални престъпления от близкото минало – това е трилър-провокация, който разкрива неочакван поглед към убийството на The Notorious B.I.G., последвало смъртта на Тупак. Детективът от полицейското управление в Лос Анджелис Ръсел Пул (Джони Деп) се опитва в продължение на години да реши най-големия криминален случай, който му е възложен, но в продължение на две десетилетия разследването все още продължава. „Джак” Джаксън (Форест Уитакър) е репортер, който отчаяно иска да спаси репутацията и кариерата си, затова иска на всяка цена да се добере до истината. Двамата обединяват усилията си и успяват да разровят една сериозно оплетена мрежа от лъжи и корупционни схеми между институциите. Безразсъдни в преследването на изплъзващите се факти, детективът и репортерът са на път да разкрият конспирацията и да разтърсят основите на града и неговата полицейска структура…

Добре е да научиш какво може да очакваш от филма в жанрово отношение, но горните изречения далеч не запълват всички информационни празнини по отношение на събитията, случили се преди буквално 20 години. Затова ще добавим още известно количество детайли, които откриваме в синопсиса на книгата „LAbryinth” на Рандал Съливан:

Известният журналист Рандал Съливан представя Ръсел Пул, награждаван детектив от полицейското управление в Лас Анджелис. През 1997 година на него е връчено разследването на една спорна престрелка между полицаи, след която се разкрива, че убитият колега е бил свързан с прочутата гангста-рап музикална фирма на Марион „Шуг” Найт – „Death Row Records”. По време на разследването, Пул започва да осъзнава, че голям брой тъмнокожи полицаи са свързани не само с Death Row, но и с убийствената улична банда Bloods. И в един момент Пул започва да разкрива доказателства, според които някои от тези „gangsta”-ченгета може да са участвали в убийствата на рап-звездите Notorious B.I.G. и Тупак Шакур. Създавайки буря от противоречия в музикалната индустрия и в медиите на Ел Ей, публикуването на „LAbyrinth” е от полза за повдигането на две съдебни дела срещу полицейското управление в града (едното е от вдовицата и майката на Notorious B.I.G., другото е инициирано от самия Пул), които най-накрая може да измъкнат тази история на светло…

И сега вече може да добавим, че „City of Lies трябва да излезе на екран на 7 септември 2018 година. Очакваме с любопитство и нетърпение партньорството между Деп и Уитакър.

Untitled-1sss

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. На Деп му се получават ролите в биографични филми като „Обществени врагове“ и „Черна служба“, където играеше гангстер. Сега е ред да го видим дали ще му се получи като разследващ полицай.

  2. Notorious B.I.G. ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

    1. Мале малеее кариерата на Джони тотално замина, а аз до последно си мислех че има някакви надежди… Жалко.