Името на Брет Хейли („The Hero”, „I’ll See You in My Dreams”) продължава да се отъждествява с качествено независимо кино. Този път брадясалият режисьор в комбина с неотлъчно партниращия му съсценарист Марк Баш са ни подготвили една сладка и много приятна комедия с елементи на драма, в която музиката не е само за фон – „Hearts Beat Loud”. Кийгън ДеВит е създател на авторските песни и саундтрака към филма, за който Ник Оферман („Fargo”, „The Founder”, „The Kings of Summer”) се е научил да свири на електрическа китара.

Вижте трейлъра на „Hearts Beat Loud“, който разказва за баща (Оферман) и дъщеря (Кирси Клемънс), които случайно записват летен хит, а по-долу може да видите официалния синопсис и плакат на филма.

Докато пишат сценария на „Hearts Beat Loud”, Брет Хейли и Марк Баш са вдъхновени от емблематичния „High Fidelity” с Джон Кюсак. Подбират хитро актьорския ансамбъл, като в него сияят и имената на Тед Дансън („Бар „Наздраве”), Тони Колет („Мис Слънчице“), Саша Лейн („Американски мед”). В интервю за Variety актрисата Блайт Данър („Запознай се с нашите”) признава, че се е чувствала комфортно и спокойно на сета на независимата продукция, въпреки 19-те дни снимачен период. Тед Дансън също не пести суперлативи за увереността на Хейли. Операторът Ерик Лин ползва Arri Alexa mini в комплект със специално префасонирани японски обективи от 60-те – Kowa Cine Prominar, които дават пастелен рисунък на кадрите. В интервю за Filmmaker Magazine той споделя:

Субективните трансформации на персонажите диктуваха движението на камерата и избора на осветление. Искахме и да изглежда възможно най-естествен. Музиката е начинът, по който Франк и Сам си общуват и изказват нещата, които не могат с думи. Избягахме от естетиката на музикалния клип и се водихме от емоционалния заряд на всяка отделна песен. Атмосферата в магазинчето за плочи беше ключова, използвах топли цветове, дълбочина и нисък контраст.

Във филма преобладават общочовешки емоции и взаимоотношенията в семейството. LGBT сексуалността и расовата интеграция присъстват, но те не се ползват като политическа карта. Кирси Клемънс споделя:

Вероятно ако екипът не бе толкова гъвкав, нямаше да участвам в този филм. Саша и аз внесохме част от личните си преживявания в сцените и ги направихме възможно най-откровени. Важните теми са семейството и любовта и когато става дума за тези две неща – всички се чувстваме еднакво добре. Всички сме хора!

Ето ги и обещаните синопсис и плакат:

Франк (Ник Оферман) е нереализиран рокаджия от Бруклин, който се утешава продавайки музикални плочи. Той е и самотен баща, опитващ се да изгради връзка с подрастващата си дъщеря Сам (Кирси Клемънс), преди тя да поеме към медицинския университет. Магазинчето му за плочи е пред банкрут, а неуспешните опити да доближи емоционално Сам зачестяват. Франк решава да заведе Сам във фамилното студио, където записват песен заедно. Изведнъж бащата осъзнава, че създаването на група с дъщеря си може да спаси както връзката му с нея, така и страстта му към музиката. Франк споделя записа в Spotify. Дни по-късно, редейки се за кифлички в местната пекарна, той чува тяхната песен, която е избрана в колекция от нови хитове. Оттук насетне музиката става мост в отношенията баща-дъщеря, а комичното поведение на Франк и режещото остроумие на Сам се вплитат по уникален начин.

ник оферман hearts-beat-loud-img-03-20180501 hearts-beat-loud-img-cast-20180501 плакат

Покорил сърцата на киноманите в Сънданс и Остин, „Hearts Beat Loud” се е запътил към масовите киносалони. Датата на премиерата е 8 юни, а дистрибутор са Sony Pictures.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *