Някои от екипа ни ще имат шанс да гледат по-рано „Соло: История от Междузвездни войни“ (очаквайте скоро и ревю), докато други ще трябва да изчакаме премиерата следващия петък. Филмът има и специална прожекция на фестивала в Кан, където вчера президентът на Lucasfilm Катлийн Кенеди сподели изненадващата новина, че се готви спиноф филм за Ландо Калризиан, като в главната роля отново ще бъде отново Доналд Глоувър.

Предполагаме, че сте наясно с героя и с това, че се появява за първи път в „Империята отвръща на удара“ с иконичното изпълнение на Били Дий Уилямс, който въпреки второстепенната роля, синтезира чара на 70‘-те и става еталон за cool за цяло едно поколение. Ето какво сподели Кенеди пред Premiere France:

Мислим, че следващият самостоятелен филм ще бъде посветен на Ландо Калризиан. Разбира се, има още много истории, които да разкажем за Хан и Чубака, но Ландо ще е следващият.

Тъкмо написахме новината с този цитат обаче и стана ясно, че е имало някакво объркване. Ето какво доуточниха от  по-късно от списанието:

След публикуването на статията Lucasfilm ни информира, че е имало някакво неразбирателство между нашия журналист и Катлийн Кененеди. Те допълват, че много биха искали да разкажат история за Ландо Калрисиан един ден, но в момента такава не е на дневен ред, но според тях би било забавно да разкажат тази за Хан и Чуи.

Явно наистина има развален телефон и едва ли скоро ще видим филм за Калрисиан. Пък и не знаем дали сме особено развълнувани за подобен филм. Харесваме Глоувър като Ландо, но чак пък цял филм? Сигурни сме, че движението за равноправие би имало известна намеса за подобен избор. Идеята е малко като изсмукана от пръстите и търси повече угаждане на новите SJ изисквания, но пък в крайна сметка може и да се получи нещо инресно. Безсмислено е да коментираме на този етап.

Припомняме ви, че „Соло: История от Междузвездни войни“ ще бъде едва първата от цели три части, посветени на младия Хан Соло (зависи от успеха на филма, разбира се). Най-вероятно от това ще се реши и съдбата на филма за Ландо. Засега никой в Lucasfilm не е започнал работа по подобен проект. На нас ни изглежда доста невдъхновена цялата работа, но ще следим и ще отразяваме всяка новина по темата.

Премиерата на „Соло: История от Междузвездни войни“ е 25 май 2018.

Han-Solo-Movie-Star-Wars-Lando-Calrissian-Casting

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *