Както всички фенове на качественото кино – и на Тери Гилиъм в частност – много добре знаят, след години и години мъка и надежди, в началото на месец април най-накрая видяхме първия трейлър на „The Man Who Killed Don Quixote“ и за наше най-голямо съжаление, останахме разочаровани. Рекламата изглеждаше скалъпена набързо, въобще не приличаше на филм на Гилиъм и дори Джонатан Прайс и Адам Драйвър не успяха да ни зарадват в главните роли.

 Сега обаче получаваме нов трейлър, който е значително подобрение спрямо предишния и дори разкрива малко повече подробности за сюжета, само вдъхновен от „Дон Кихот де ла Манча“ на Мигел де Сервантес. Вижте го, а по-долу – след поредната доза проблеми, защото все пак си говорим за „The Man Who Killed Don Quixote“, сме добавили и няколко нови снимки, които представят и някои от поддържащите актьори като Стелан Скарсгард и Олга Куриленко.

Трейлърът е в пъти по-добър от предишния и вече сме малко по-спокойни какъв ще е крайният резултат, макар че сме склонни да се съгласим с коментарите, че „The Man Who Killed Don Quixote“ просто няма как да оправдае очакванията, които се трупат от десетилетия. На всичкото отгоре, проблемите за Дон Кихот и Санчо не са приключили – най-новото на този ужасяващ фронт е, че премиерата на тазгодишния фестивал в Кан, която е несигурно планирана за 19 май, зависи от съдебно решение, което ще бъде обявено на 7 май. Според официалната позиция на фестивала, финалното решение ще бъде взето след това:

Подобни съдебни спорове не са необичайни. Фестивалът често бива информиран за тях, но не е в позиция да взима страна. Затова, след внимателно обмисляне и защото изглеждаше възможно филмът да бъде пуснат за масово разпространение по същото време, решихме да го добавим в официалната селекция. Дали прожекцията на закриването на фестивала ще се проведе зависи от съдебното решение на 7 май.

Честно казано, не очаквахме, че ще ни е толкова трудно да пишем за поредните проблеми на „The Man Who Killed Don Quixote“ и си мислехме, че след години несигурност вече сме претръпнали. Оказва се обаче, че колкото по-голям е шансът да видим филма, който все пак вече е напълно готов, толкова по-мъчително е да чуваме за поредните пречки и спънки. Нямаме търпение да разберем каква ще е съдбата на филма и разбира се, ще ви държим в течение. Междувременно вижте обещаните снимки.

1524659574-4602-donquijote-diegolopezcalvin 1524742678-329-donquijote-diegolopezcalvin-1 1524742685-672-donquijote-diegolopezcalvin 1524659569-3946-donquijote-diegolopezcalvin 1524742684-5604-donquijote-diegolopezcalvin 1524742681-4586-donquijote-diegolopezcalvin 1524659568-3208-donquijote-diegolopezcalvinrecadr 1524742686-6953-donquijote-diegolopezcalvin 1524742686-7325-donquijote-diegolopezcalvin

Режисьор на „The Man Who Killed Don Quixote” е Тери Гилиъм, а в главните роли ще видим Джонатан Прайс, Адам Драйвър, Стелан Скарсгард, Олга Куриленко, Джорди Мола, Жoана Рибейро, Роси де Палма, Джейсън Уоткинс и др.

Надяваме се премиерата на филма действително да е на тазгодишния фестивал в Кан.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Е, супер си е 🙂 Дори и на 7-ми май да го спрат за Кан, аз съм сигурен, че този непоправим и приятно луд старец Гилиъм ще намери начин час по-скоро да го разпространи.

  2. Отново зле… За съжаление мирише на здрава халтура. На този етап, дори не съм сигурен дали ми се гледа. От тия два пусти трейлъра лъха на mess и евтинджос!