След 27 години трепетно очакване, най-накрая новината е факт! Култовите персонажи Бил и Тед се завръщат на големия екран и разбира се, след като разбрахме, реагирахме със звучно „Excellent“ (естествено придружено с въздушни китари). По-рано през месеца от BLOOM обявиха, че Киану Рийвс (Тед) и Алекс Уинтър (Бил) официално ще се съберат на големия екран, за да ни поднесат третото приключение на невероятните Бил и Тед. Следвайки култовите класики „Невероятните приключения на Бил и Тед“ (1989) и „Странното пътешествие на Бил и Тед“ (1991), сценарият за третото попълнение в поредицата „Bill & Ted: Face the Music“ е написан от създателите на предните две части – Крис Матестън и Ед Соломон („Мъже в черно“), а на режисьорския пост застава Дийн Парисо („Галактическа мисия“). Проектът има и интересно име сред изпълнителните продуценти, а именно Стивън Содербърг.

Ето и какво казват Рийвс и Уинтър за завръщането на Бил и Тед:

Много сме развълнувани, отново да съберем целия екип. Крис и Ед написаха невероятен сценарий и с Дийн като режисьор сме събрали екип мечта!

В момента Рийвс снима третата част на „Джон Уик, която предстои да излезе през май 2019. Уинтърс пък, след участието си в двата филма за Бил и Тед, игра и в „Изгубените момчета“, преди да направи скока от актьорството към режисурата. Във филмографията си има заглавия като документалния филм на Epix „Deep Web“, документален филм на VH1 „Downloaded“, както и кратък документален филм „Zappa“ за живота на музиканта Франк Запа.

Продукцията още е в своя начален стадий, но вече имаме достатъчно причини да се вълнуваме. Вярно, напоследък модата да се правят продължения на култови класики след дълги години пауза ни донесе доста разочарования (например „От глупав по-глупав: Завръщането“), но не мислим, че има от какво да се страхуваме. Бил и Тед са култови икони, които няма как да се провалят на големия екран (или поне това си повтаряме, за да не се притесняваме за глупости, преди филмът да излезе по кината). Информацията, с която разполагаме е оскъдна, но затова пък обещаваща. За финал ви предлагаме резюме на историята на „Bill & Ted: Face the Music“, което, разбира се, може да се промени с времето, но за момента върху това се работи. Четете и се присъединете към нашето вълнение, приятели.

Когато последно срещнахме Бил и Тед, те бяха пътуващи във времето тийнейджъри, опитващи се да преминат изпита по история и да спечелят битката на групите. Навремето пророкувани да спасят вселената със своята рокендрол музика, средната възраст и семейните отговорности са застигнали тези двама най-добри приятели, които все още не са изпълнили съдбата си. Те са написали хиляди мелодии, но нито една добра, още по-малко пък най-великата песен, писана някога. Когато тъканта на времето и пространството започва да се разкъсва около тях, посетител от бъдещето предупреждава нашите герои, че само тяхната песен може да спаси живота, такъв какъвто го познаваме. Без късмет, а отскоро и без вдъхновение, Бил и Тед поемат на приключение във времето, търсейки песента, която ще поправи времето и пространството и ще донесе хармония във вселената. Заедно с помощта на дъщерите им, нова поредица от исторически фигури и някои симпатични легенди на музиката, Бил и Тед намират много повече от просто песен.

Извадете старите рок дрехи, навлечете вече отеснелите ви скъсани дънки, пригответе въздушните китари и се нагласете за едно приключение, което несъмнено ще е епично. Разбира се, очаквайте да ви държим в течение с всичко ново покрай филма, а дотогава ви препоръчваме да си пуснете първите две части, за да си припомните култовите Бил и Тед.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *