Има някои проекти, за които научаваме и моментално държим да ви споделим, защото са просто перфектната комбинация между талант зад камерата, пред нея и тематика. Такъв ни се струва и предстоящият „The American“, в който Кари Фукунага и Джейк Джиленхол обединяват сили, за да пресъздадат на екрана част от живота на легендарния композитор Ленърд Бърнстийн. Фукунага, когото добре познаваме от „Истински детектив“ и „Beasts of No Nation“ (нямаме търпение да гледаме предстоящия му Netflix сериал „Maniac“ с Ема Стоун и Джона Хил), ще е режисьор и продуцент, докато номинираният за „Оскар“ Джиленхол ще продуцира и ще изпълнява главната роля на диригента и композитор на „Уестсайдска история“, „Питър Пан“ и „On the Waterfront“.

Сценарият на „The American“ е дело на Майкъл Митник („Vinyl“) по биографията „Leonard Bernstein“ на Хъмфри Бъртън и по-долу можете да видите официалния предварителен синопсис на филма, който обаче не дава кой знае колко информация за сюжета, въпреки че поне намеква върху кои години от живота на Бърнстийн ще се съсредоточи.

В пет музикални части, като симфония, „The American“ проследява Ленърд Бърнстийн от времето, когато е диригент на Нюйоркската филхармония едва на 25 години, и през последвалата го слава, докато той се бори да оправдае очакванията на света и на самия себе си.

Ето какво казва Джейк Джиленхол за предстоящото предизвикателство да изиграе Бърнстийн:

Като повечето хора, научих за Ленърд Бърнстийн и го заобичах като дете, благодарение на „Уестсайдска история“. Но когато пораснах и започнах да научавам за останалото му творчество, започнах да разбирам огромния му и уникален принос към съвременната американска култура. Бърнстийн е бил и забележителен човек, гениален и противоречив. За мен ще е невероятна чест да разкажа историята му с талант и приятел като Кари.

Изненадващо „The American“ не е единствената биография на Ленърд Бърнстийн, за която сме чували напоследък – освен че Стивън Спилбърг работи по римейк на „Уестсайдска история“ (вече подготвя кастинга, защото в Ню Йорк беше обявен така наречения „open call“), имаше слухове, че иска да режисира и филм, посветен на композитора. Също така, преди няколко години Мартин Скорсезе обмисляше подобна биография за Paramount Pictures. Не е ясно какво се случва с тези два проекта, но „The American“ със сигурност ще ги изпревари, ако тях въобще ще ги бъде.

Снимките на „The American“ се очаква да започнат тази есен, а след дни, на фестивала в Кан, правата за международно разпространение ще бъдат предложени на търг.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *