Преди няколко седмици ви съобщихме, че Джо Райт и Трейси Летс се готвят да екранизират „The Woman in the Window” на А. Дж. Фин и сега получаваме потвърждение, че трилърът действително ще е следващият филм на Райт, защото вече се работи и по кастинга – Ейми Адамс ще играе главната роля на алкохоличка, която непрестанно наблюдава съседите си и така вижда нещо ужасяващо.

Не ни звучи никак оригинално, даже бихме казали, че само по синопсиса, който може да видите по-долу, не бихме обърнали никакво внимание на „The Woman in the Window“, който очевидно „заема“ с пълни шепи от „Rear Window“ (и от още доста познати заглавия, сред които „Не казвай сбогом“ и „Момичето от влака“). От друга страна, романът на А. Дж. Фин, който беше публикуван в началото на годината, получи изключително добри отзиви и е доста популярен сред феновете на жанра бестселър.

Също така, творческият екип на „The Woman in the Window“ успява да потуши доста от съмненията ни – въпреки разочарованието „Пан“, Джо Райт наскоро ни зарадва с „Най-мрачният час“, а да не забравяме и „Изкупление“. Още по-добре ни звучи в комбинация с носителя на „Пулицър“ Трейси Летс, който впечатлява не само като сценарист и драматург („Bug“, „Killer Joe“, „August: Osage County“), но и винаги е на ниво като актьор. И въпреки че не сме чели романа, подозираме, че Ейми Адамс ще е чудесен избор за ролята на Анна.

Ето го и обещания синопсис на книгата:

Анна Фокс живее сама, отшелник в дома си в Ню Йорк, неспособна да излезе навън. Тя прекарва дните си пиейки вино (може би прекалено много вино), гледайки стари филми, припомняйки си доброто старо време… и шпионирайки съседите си. Семейство Ръсел се нанасят в съседната къща – баща, майка и техният син тийнейджър. Идеалното семейство. Но когато една вечер Анна вижда нещо, което не трябва, светът ѝ започва да се разпада и наяве излизат шокиращи сцени. Кое е истина? Кое е само във въображението ѝ? Кой е в опасност? Кой контролира положението? Нищо и никой не е това, което изглежда на пръв поглед.

Засега нямаме информация кога ще започнат снимките на „The Woman in the Window“, но ще ви държим в течение с развитието на проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *