Вече няколко пъти сме писали за потенциална нова екранизация на „Spawn“ – първо, когато създателят на комикса Тод Макфарлан обяви, че е готов със сценария, а после и когато стана ясно, че предположенията кой режисьор би се справил с подобен проект са излишни, защото ще режисира самият Макфарлан. Последваха месеци мълчание и абсолютно никакво развитие, през което време ние забравихме за идеята и ако някой ни беше напомнил, щяхме да предположим, че екранизацията се е разпаднала, при това напълно разбираемо, имайки предвид какво разочарование беше „Споун“ от 1997 г.

Сега обаче получаваме официално потвърждение на слуховете, че действително ще видим Джейми Фокс в главната роля на Ал Симънс, бивш специален агент и „total badass“, който е предаден и убит. Душата му отива в ада и там Симънс сключва сделка, която му позволява да се завърне в света на живите, да отмъсти за убийството си и да види жена си отново.

https://www.instagram.com/p/BjX2dcIn4YT/

Ето какво обяви Тод Макфарлан по повод участието на Фокс:

Има 5 или 6 момента, в които ще имам нужда от нещо от актьорите ми. Няколко от тях ще са от Джейми, а аз съм го виждал да ги прави на екрана. Той влиза в някаква зона и тялото и видът му казват повече, отколкото аз бих могъл да напиша на хартия. Филмът ще има нужда от тези моменти.

Пет или шест момента, в които ще има нужда актьорите му да играят? Просто прекрасно. Става ни малко тъжно като се сетим колко голяма звезда беше Джейми Фокс по едно време и по-важното, колко наистина добри роли направи (веднага се сещаме за „Рей“, естествено, за който спечели заслужен „Оскар“). Последните години също имаше няколко чудесни филма, като „Джанго без окови“ и „Зад волана“, а сега изведнъж „Spawn“? Дано първоначалната ни реакция „този съвсем е свършил“ да се окаже прибързана и филмът и участието на Фокс в него да не се окажат пълна трагедия.

По всичко личи, че Фокс е бил първоначалният избор на Макфарлан и дори сценарият е писан за него, ако може да се вярва на думите на бъдещия режисьор:

Джейми дойде в офиса ми преди пет години и имаше идея за Spawn, която обсъдихме. Така и не го забравих и докато пишех сценария, използвах него като визия. Когато приключих и всички обсъждаха кой ще е актьорът, аз казах, че първо отивам при Джейми и докато той не откаже, не искам да мисля за никой друг, защото само той ми беше в главата. За щастие, и той не беше забравил.

За финал, ето го официалния коментар на Джейми Фокс, който явно има доста доверие на Макфарлан и продуцентите на новата екранизация от Blumhouse Productions. Действително комикс филмите не са това, което бяха, но на нас поне още ни е трудно да изтрием спомена за стария филм…

Преди няколко години отидох до Аризона, за да се срещна със създателя на един от най-невероятните комикс герои във вселената… Тод Макфарлан. Той беше изненадан, когато с ентусиазма на малко дете му казах, че най-много искам да изиграя Споун… Казах му, че никой няма да работи по-усърдно от мен, ако получа този шанс… Е… шансът дойде! Смирен съм и готов за трансформация… И на всичкото отгоре, младият Джейсън Блум ще добави гениалността си към проекта! Време е за величие! #Spawn.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Първия не беше кой знае какво, ама и не беше мега зле. Имаше си моменти. Сега като видиш името на Фокс и малко сякаш се появява искрица надежда. Да се надяваме, че тук нещата ще са доста по-добре. А дано.