Какво, за бога, се случва с „The Batman“? Преди около три години започнахме да пишем новини за този проект, когато като част от рекламната кампания на „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“, беше официално обявено, че Бен Афлек ще се завърне в ролята на Батман/Брус Уейн в самостоятелен филм, който също така ще режисира. После Афлек се отказа от режисьорската задача и имаше един особен период на „иди ми, дойди ми“ по повод Мат Рийвс. В крайна сметка, Рийвс беше потвърден като режисьор, но това означаваше чисто нов сценарий, който, доколкото разбираме, още не е завършен. Имаше и известни съмнения дали Афлек ще остане в ролята на Батман, но засега като че ли си остава той. Цялата епопея, за щастие в съкратен вариант, можете да проследите в новините ни, посветени на темата.

Междувременно видяхме „Лигата на справедливостта“, тепърва очакваме „Aquaman“, „Shazam!“, продължение на „Жената чудо“, „Birds of Prey“ и неясно колко появи на Харли Куин… Разраства се вселената на DC, няма съмнение, но оставаме с впечатлението, че няма някакъв сериозен план, като фазите на Marvel например, които може да ни идват в повече, но пък продължават да са безобразно успешни.

Цялото това обобщение ни се стори наложително, защото след толкова много промени дори и най-заклетите фенове на DC вероятно не са наясно със сегашното положение на „The Batman“. За съжаление, на този етап всичко продължава да е много несигурно, но се появи слух, който ни се стори достатъчно любопитен, за да го споделим с вас. Във филмите за Човека прилеп (а и във всеки комикс хит, ако трябва да сме честни) злодеят е от особена важност и сега научаваме за един потенциален – и добре познат – суперзлодей, който може би отново ще видим на екрана.

дани девито пингвина
Дани Девито като Пингвина – „Батман се завръща“ (1992)

Джъстин Крол от Variety сподели, че е възможно основният злодей в „The Batman“ да е Пингвина и въпреки че нищо не е сигурно (no kidding!), дори и тази идея да отпадне или Рийвс да не се съгласи, един от няколкото „Birds of Prey“ сценария включва героя и шансът да го видим на екран е сериозен. Дали в единия или другия филм, според информацията на Крол Warner Bros. искат Пингвина да стане част от филмовата им вселена и то по-скоро. Самият Крол напомня няколко пъти, че всичко това не е сигурно, но в миналото той често е имал достоверна информация на доста ранен етап, така че си заслужава да се обърне внимание на Twitter акаунта му.

Да, определено е непотвърден слух, а и дори да е чиста истина, вече станахме свидетели на толкова много промени около „The Batman“, че не можем да приемаме нищо за 100 % сигурно. Въпреки това, шансовете явно не са никак малки да видим Пингвина на екран в едно от двете споменати заглавия. Сигурни сме, че си спомняте последния път, когато видяхме злодея на големия екран – през 1992 г. в „Batman Returns“ на Тим Бъртън Дани ДеВито го изигра отлично, но адски различно от персонажа, познат от комиксите.

Ако действително видим нов Пингвин на големия екран, сигурни сме, че няма да има нищо общо с образа на ДеВито и ще е по-близо до оригинала. Ако изберат и правилния актьор, може да се получи нещо наистина запомнящо се (не ни се правят сравнения с Жокера на Хийт Леджър, но защо пък не?). От доста време се носят слухове, че Джош Гад се е срещал с DC точно за ролята на Пингвина – слухове, които самият актьор започна, но засега няма да правим коментари дали и колко е подходящ.

Какво означава това за Deathstroke на Джо Манганиело, когото видяхме за кратко в „Лигата на справедливостта“ и който първоначално трябваше да е злодеят в „The Batman“? Не е ясно дали той все още е част от проекта (няма да е първият комиксов филм с двама злодея все пак) или окончателно е отпаднал, ако въобще има нещо окончателно в плановете на DC. Надяваме се в близко бъдеще поне нещо да се изясни и да имаме повод да пишем новини за официално потвърдена информация, не само слухове. И най-вече, нека промените да спрат и ако ще го има „The Batman“, да се случи по-скоро, че започва да ни писва от цялата тази несигурност.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. ДЦ съвсем се оакват.
    В „Лигата“ Алфред каза на Брус „Липсват ми времената, когато най-големите ни грижи, бяха избухващи пингвини“, или нещо от сорта, демек, пингвина е вече „игран“. ако ще е поредната предистория, в и без това обърканата им времева линия…..
    Но ако е злодей в друг ДЦ филм, съм съгласен.

    1. „Wind-up penguins“ е препратка към началната сцена на Супермен 3 със Ричард Прайър. – https://www.youtube.com/watch?v=P9BwmdEfrDk
      Не знам защо реши, че ще е предистория и кое им е обърканото във времевата линия ? Всичко си върви реално в „наши дни“ от Човек от Стомана насам.

  2. Moже да е някакъв дърт Кобълпот и да е нова среща на стари врагове.

  3. Между другото, колкото и да е средняшки (поне по мое мнение), сериалът Gotham съдържа един доста приличен (и дори готин) образ на Пингвина – титаничен схемаджия, няколко хода пред противниците си, безмилостен и с огромни anger и mommy issues.

    1. Това щях да кажа и аз. Въпреки че се отказах от Готам още първия сезон (чувам, че е станал по-добър), Пингвина там беше супер интересно направен, много ангажиращ герой. Той и Джейда Пинкет Смит бяха единственото хубаво в тоя сериал…

    2. Готъм е абсолютен цирк и това му е най-силната страна. Никой друг DC сериал не прави по-щури неща.