the-ice-dragon

Покрай новините за предстоящия фантастичен сериал „Nightflyers“ споменахме, че бихме предпочели Джордж Р. Р. Мартин да се съсредоточи върху писането на последните томове от сагата му „Песен за огън и лед“ и да не се разсейва със странични проекти. Действително „Игра на тронове“ ще е приключил, преди финалните книги да се появят, но това не е важно – феновете вече толкова време ги чакат с огромно нетърпение, а и ще е интересно да видим какви ще са разликите между романите и безумно популярния сериал. Разбира се, ще трябва доста още да почакаме и ни се струва, че времето определено се увеличава и от допълнителните проекти, с които Мартин се разсейва.

Един от тях ще е екранизацията на „Леденият дракон“ („The Ice Dragon“), за която наскоро научихме, че се подготвя като анимационен филм, насочен към цялото семейство. Може да не ви звучи подходящо за адаптация на творба на Мартин, но за разлика от сагата, вдъхновила „Игра на тронове“, „Леденият дракон“ е кратичка история за малко момиче, което се сприятелява с рядък леден дракон във фентъзи свят, където кралства се бият помежду си с огнени дракони. Никакви голотии и отрязани части на тялото, за съжаление, но напълно подходящо за детско рисувано филмче и точно това подготвят Warner Animation Group.

Засега не знаем нищо повече за екранизацията, освен че Мартин ще е продуцент (надяваме се това да не му отнеме кой знае колко време, но все пак да има някакъв творчески контрол на проекта). Ще ви държим в течение с развитието на „Леденият дракон“, а междувременно можете да прочетете официалния синопсис на българското издание на „Бард“.

Леденият дракон е легендарно и страховито създание, което никой човек не е успял да опитоми. Когато прелита в небесата, оставя след себе си опустошена, замръзнала земя.

Но Адара не се бои. Защото тя е дете на зимата, родено в лют мраз, какъвто не помнят дори Старите.

Адара не помни кога е видяла ледения дракон за пръв път. Като че ли той присъства в живота ѝ открай време – зървала го е отдалеч, докато си играе в снега, а другите деца бягат от студа. На четири години тя го докосва, а на пет години се качва на широкия му леден гръб.

Адара е седемгодишна, когато в един летен ден огнени дракони от Севера връхлитат мирния ѝ дом. Тогава само тя, детето на зимата – и леденият дракон, който я обича – могат да спасят нейния свят от пълно унищожение…

Действието в „Леденият дракон“ се развива в света на поредицата „Песен за огън и лед„, по която е заснет хитовият сериал „Игра на тронове„. Тази пленителна, затрогваща приказка за едно момиченце и неговия дракон е пищно илюстрирана от прочутия художник Луис Ройо.

ice1 icedragon

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Сетих се за ,, Как да си дресираш дракон “, който също е добра анимация за дракони