синема кон

CinemaCon и тази година се провежда в Лас Вегас и събира най-големите киностудия и кинозвезди с професионалисти от киноиндустрията. Събитието е създадено от Организацията на собствениците на кина в Америка и от 2011 насам се представят презентации от предстоящите филми на всички големи студия, както предвидените за летни блокбъстъри, така и сърцераздирателните драми, които ще започнат да излизат от октомври нататък в тъй наречения “Оскар-сезон”.

Между 21 и 26 април в Лас Вегас всички големи студия имат по час и половина да представят предстоящите си филми, някои за това лято, а други дори за следващото. Ето най-интересното от репортажите за събитието:

Disney са дебютирали first look кадри на очакваните live action адаптации на класиките „Дъмбо“ на Тим Бъртън (с обявена премиера на 29 март 2019), „Аладин (24 май 2019) и „Цар Лъв“ на Джон Фавро (19 юли 2019). За успокоение на зрителите, студиото е обещало, че Уил Смит няма да се опитва да прави имитация на неповторимия Робин Уилямс от анимационния „Аладин”, а ще направи собствена интерпретация на ролята, под режисурата на Гай Ричи. Все още ни е странен този график от по 2 месеца в началото на летния сезон между тези филми, но се надяваме, че от Disney просто са толкова уверени в качеството на продукта си, че разчитат, че няма да се канибализират сами себе си в боксофиса, а за всеки от трите филма ще има достатъчно публика.

Маугли” на Warner Bros., въпреки изключителния си актьорски състав и заинтригуващата позиция на Анди Съркис като режисьор, сякаш е обречен на неуспех, излизайки едва две години след мегахита „Книга за джунглата“ на Disney.

Warner Bros. също така са показали незавършени кадри от „Аквамен“, новата надежда за поправяне на курса в DC-вселената им. Стискаме палци на Аквамен, тъй като Джейсън Момоа беше най-поносимото нещо в „Лигата на справедливостта“, освен любимката на всички Жена чудо, разбира се.

Комедийната суперзвезда Мелиса Макарти е представила трейлър на очаквания с огромно нетърпение от нас, „само за пълнолетни” филм с мъпети „Happytime Murders”, базиращ се на детективска история.

Вторият филм в поредицата на американски римейки на шведската трилогия за Лисбет Саландър – „The Girl in The Spider’s Web“, също е дебютирал пред индустрията. За съжаление, всеобщият ни любимец Дейвид Финчър няма пръст в този проект, а пък Руни Мара е заменена с Клеър Фой, което ни радва много, но все още сме скептични за цялостния успех на този проект. Ще видим „The Girl in The Spider’s Web“ от 9 ноември на екран.

Клеър Фой, Райън Гослинг и Деймиън Шазел
Клеър Фой, Райън Гослинг и Деймиън Шазел (First Man)

Говорейки за Клеър Фой, тя се появява отново на сцената на конвенцията в Лас Вегас, придружена от Райън Гослинг и режисьора Деймиън Шазел, за да представят първи кадри от предстоящия „First Man” – поредната надежда за „Оскар“ на Шазел след „Камшичен удар“ и „La La Land“. „First Man“ е драматизация на живота на първия човек на Луната – Нийл Армстронг и според Variety трейлърът е грабнал публиката с история не просто за космическата надпревара и мисията на Аполо 11, но и с човешката драма вътре в семейството на Армстронг. След дебюта на кадрите букмейкърите вече пресмятат шансовете на Шазел за нови награди, а филмът ще се появи по кината тъкмо навреме – на 12 октомври тази година.

В категорията на надеждите за „Оскар“ изглежда най-силното впечатление от цялата конвенция е направил режисьорският дебют на Брадли Купър „A Star is Born“ (5 октомври 2018). По всички публикувани реакции личи, че третият римейк на филма от 1957 година е отвял всички присъстващи, най-вече с изпълнението на Лейди Гага. За певицата това не е първо топване на пръстите в дълбоките води на актьорската игра (феновете на антологичния „American Horror Story“ са имали възможност да я гледат като актриса), но явно Купър е успял да вдъхнови в нея игра от най-висок калибър.

Сърша Ронан (Mary, Queen of Scots)
Сърша Ронан (Mary, Queen of Scots)

Говорейки за главни женски роли не можем да не споменем и „Mary, Queen of Scots“, в който Сърша Ронан ще се бори за четвъртата си номинация за „Оскар“.

За наше най-голямо удоволствие, два от най-чаканите ни филми са представили изключително добре приети кадри. Рами Малек е отвял публиката в „Bohemian Rhapsody“ дотолкова, че всички да забравят залетия със скандали режисьор Брайън Сингър, който вече не е част от проекта и не е бил на събитието. Същевременно „Glass”, изненадващото продължение на изключителния „На парчета“ и „Неуязвим“, също е представил първи кадри. М. Найт Шамалан е описал филма като “първия наистина реалистичен супергеройски филм”. Очакваме по кината „Bohemian Rhapsody“ през ноември тази година, а „Glass” – през януари следващата.

Halloween“ е изкарал акъла на присъстващите, „Джурасик свят: Рухналото кралство“ е представил нужните ефекти, а „Night School“ е затвърдил Тифани Хадиш като най-ярката звезда на комедийната сцена в момента.

Ще отразяваме подробностите около продукциите и новините от всеки един от тези проекти, по един или друг начин всичките дълбоко ни интригуват.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *