Очаквахме с нетърпение този момент – постепенно започват да се появяват имената, които ще привличат все по-категорично вниманието върху поредния важен проект с подписа на Стивън Содърбърг. Отдавна стана ясно, че за него изкушенията в света на киното са много по-сериозни, отколкото хипотетичното му решение да се оттегли от правенето на филми – и ето, че в момента се оформя страхотен екип, който ще разкаже много предизвикателна история.

Бъдещият „The Laundromat” (знаете, това са автоматичните перални машини за обществено ползване) ще разказва за най-голямото количество изтекла информация – 11,5 милиона документи на панамската фирма „Mossack Fonseca & Co.” с повече от 40 офиси в цял свят, която осигурява корпоративни услуги и се прочу в медиите през април 2016, когато анонимен източник разкрива истината за финансовите машинации на най-различни големи и всевластни клиенти, действали между 1970 и 2015 година.

The Hollywood Reporter и Deadline съобщават, че екипът актьори, на които ще разчита Содърбърг, вече се оформя – Мерил Стрийп ще бъде една от звездите, които ще се включат в пресъздаването на историята. Гари Олдман и Антонио Бандерас също са сред имената, които се спрягат като много вероятни участници в разказа, като все още няма информация за ролите, които биха поели.

Сценарият се създава по излязлата през ноември 2017 година книга „Secrecy World” от журналиста и носител на „Пулицър” Джейк Бърнстейн, която Amazon обявяват за „Бизнес-книга” на 2017. Творбата му включва „всички нови детайли за „документите от Панама”, включително разкрития за финансовите машинации на управляващи личности и кралски особи, незаконните действия на множество банки и степента, в която американски компании и обикновени граждани са замесени във всичко това”. Самият Бърнстейн е член на Международния консорциум на разследващите журналисти, които публикуват „документите от Панама”, и прекарва повече от година в анализиране на документите, получени от анонимния доброжелател.

Продуценти на бъдещия филм са самият Содърбърг, Лорънс Грей, Майкъл Шугър и Скот Бърнс; авторът на книгата Бърнстейн и Бен Евърард ще влязат в ролята на изпълнителни продуценти. За сценарист е ангажиран Скот З. Бърнс („Заразяване”, „The Informant!”, „Странични ефекти”). Все още няма подробности за начало на снимачен период или премиерна дата, но сме сигурни, че и тези детайли ще се появят скоро – само Содърбърг да завърши окончателно „High Flying Bird” и ще прехвърли цялото си внимание върху „документите от Панама”. Освен това се говори, че Netflix са му хвърлили око за дистрибуция, което също е сигурен знак за бързо развитие на проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *