След неколкократните си появи в супергеройските поредици на DC („Лигата на справедливостта”, „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта”, „Отряд самоубийци”) Езра Милър ще се превъплъти в ролята на не кой да е реален и сюрреалистичен герой, а именно Салвадор Дали. Редно е да се отбележи, че след изключително сполучливото изпълнение на Ейдриън Броуди в „Полунощ в Париж” летвата е вдигната високо. Милър обаче, освен в продукциите на DC, е участвал и във високо оценени от критиците филми като „Трябва да поговорим за Кевин” и „The Perks of Being a Wallflower” и смятаме, че ще се справи със задачата.

Филмът ще носи името „Dali Land”, Милър ще играе младия Дали, а Бен Кингсли пък e натоварен с честта да пресъздаде твореца като възрастен. Действието ще бъде ситуирано в Испания и САЩ през 1973 г. и проследява историята на асистент-галериста Едуард Джеймс (в ролята Франк Дилейн), който помага на Дали да се подготви за голямо предстоящо шоу. Джеймс се надява да се потопи в тайните на изкуството, бидейки близо до един от най-великите художници, но както често се случва в артистичния свят, той попада в среда на бляскави партита, лични битки, сред които и бурният брак на Дали със съпругата му Гала (изиграна от Лесли Манвил), и изкуство, залято от пари и драма.

Сценарият е съвместно написан от Джон Уолш и Мери Харън („Американски психар”, „The Moth Diaries“, „I Shot Andy Warhol“, „Alias Grace“), която ще е режисьор на филма, след като приключи снимките на посветения на Чарлс Менсън „Charlie Says“. Продукцията е развита от Едуард Пресман и предприемача Дейвид Сакс. Очаква се „Dali Land” да бъде заснет в Канада и Испания през ноември и декември. Кристина Поавесон от страна на Канада, Шарлот и Филип Колбърт от „Popcorn Films” в Лондон продуцират, а изпълнителни продуценти са Пресман, Сакс, Даниел Брънт, Джон Кац, Хана Лийдър, Майкъл Нюман и Сам Пресман.

Ексцентричният живот, мистериозната личност на Салвадор Дали и значимостта му като артист са атрактивна комбинация за филмов продукт. През 1991 г. Антони Рибас режисира филмът „Дали” с фокус върху връзката на Дали с Гала. През 2008 г. Пол Морисън създава „Little Ashes”, където проследява отношенията между Дали и поета Федерико Гарсия Лорка. През 2012 г. Deadline обявиха, че Imagine Entertainment са наели Пейдж Камерън да напише сценарий за биографичен филм, но каква е съдбата на този проект към днешна дата не става ясно.

В света на Дали времето е относителна концепция. Не остава друго освен да очакваме оповестяването на премиерната дата. Междувременно Езра Милър ще се появи и във „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *