Джон Ву подготвя римейк на „The Killer“ с Лупита Нионг’о, „Manhunt“ с премиерна дата

от на 2018-05-03
 
The Killer (1989)

The Killer (1989)

След като години наред снимаше исторически епоси, Джон Ву най-накрая се завръща към жанра, който го превърна в легенда, при това с римейк на класиката му „The Killer“. Проектът, който феновете чакат от години, най-накрая се раздвижва, благодарение на интереса на Universal Pictures. Ву ще режисира римейка и това доскоро беше единствената причина да не се мръщим на идеята за поругаване на поредната култова класика в името на повече приходи в американския (и световния) боксофис.

Сега получаваме още една причина да се надяваме, че крайният резултат може да е нещо наистина добро, и това е Лупита Нионг’о, която Ву иска за главната роля във филма, описван от студиото по следния начин:

Нажежаващ трилър, който преплита шпионаж и невероятни каскади, за наемна убийца, твърдо решена да защити младата жена, която без да иска е ослепила по време на поръчано от мафията убийство.

Струва ни се, че Лупита ще се справи чудесно с ролята, която Чоу Юн Фат изпълнява в оригинала, сега остава да разберем кой ще се заеме с втората главна роля на ченгето и неочакван съюзник на убийцата.

Както казахме, американски вариант на „The Killer“ се готви от години, даже от десетилетия – любопитна подробност е, че в началото на 90-те е имало идея Уолтър Хил да напише и режисира римейк с Ричард Гиър и Дензъл Уошингтън, което ни звучи някак адски 90-тарско. Няма да се размечтаваме какво ли щеше да се получи, вместо това ще се надяваме Джон Ву да ни зарадва с поредния си майсторски екшън (при цялото ни уважение към историческите му заигравки от последните няколко години).

Междувременно, покрай новината за римейка на „The Killer“ използваме възможността да ви напомним за „Manhunt“, чийто трейлър видяхме миналото лято (и можете да си припомните по-долу). Напомняме ви за „Manhunt“, защото той вече си има премиерна дата, както и разпространител – очаквайте го по Netflix още утре, 4 май. Така ще имате с какво да притъпите глада за екшън на Джон Ву, докато дойде време за „The Killer“.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте