Джеймс Уан подготвя „Swamp Thing“ сериал за DC Universe

от на 2018-05-07
 

Swamp Thing е един от по-странните, макар и много обичани персонажи на DC, но по обясними причини, никога не е можел да се мери по популярност със супергерои като Супермен или Батман. След комиксовия си дебют през 1971 Swamp Thing (не можем да се пречупим и да го наречем Нещото от блатото или нещо друго в този стил) получи свой собствен филм през 1982, при това под режисурата на Уес Крейвън, който обаче беше последван от няколко незабележими заглавия – продължение, игрален и анимационен сериал, все кратички и обречени опити.

Swamp Thing най-накрая може да намери мястото си в осъвременената DC вселена благодарение на стрийминг платформата, която преди няколко дни беше официално кръстена DC Universe. Според официално прессъобщение на DC Universe се подготвя игрален „Swamp Thing“ сериал и сценаристи и шоурънъри са Марк Верхайден („Constantine“, „Daredevil“) и Гари Дауберман („То“), а изпълнителен продуцент ще е Джеймс Уан, който в момента работи по „Aquaman“ за DC.

Ето какво обещава Уан в туитър акаунта си – мистерия, готически романс и блатни чудовища:

За малко повече информация вижте официалния синопсис:

Сериалът проследява какво се случва, когато Аби Аркейн, която работи за Центъра за контрол на болестите, се завръща в родния си дом в Хума, Луизиана, за да разследва смъртоносен блатен вирус. Аби изненадващо се сближава с учения Алек Холанд, но трагедия ги разделя и отнема живота му. Когато могъщи сили превземат Хума, за да се възползват от загадъчните свойства на блатото, Аби установява, че то крие невероятни и ужасяващи тайни. И може би мъжът, който може да се окаже любовта на живота ѝ, не е съвсем мъртъв…

Засега игралният „Swamp Thing“ сериал е един от само два игрални проекта на DC Universe, като вторият е „Titans“ (има шанс и за „Metropolis“ сериал, който да разказва за Лоис Лейн и Лекс Лутър, но според последните слухове, той в момента се преработва и съдбата му е неясна). Сред останалите планирани заглавия са анимационните „Young Justice: Outsiders“ и „Harley Quinn“, но за нито едно от заглавията нямаме кой знае колко подробности, нито премиерни дати. DC Universe обаче се очаква през 2019 година.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте