Джейк Джиленхол злодей в продължението на „Спайдър-мен: Завръщане у дома”?

от на 2018-05-23
 

Jake-Gyllenhaal-as-Mysterio-in-Spider-man-2

Джейк Джиленхол преговаря за ролята на злодей във втория „Спайдър-мен“ филм, продължение на миналогодишния “Спайдър-мен: Завръщане у дома”. Според Variety, ако сделката се финализира, Джиленхол ще играе злодея Мистерио.

Мистерио е един от по-известните злодеи в комиксовия канон на Спайдър-мен и е може би последният от големите злодеи, които все още не сме виждали във филмова адаптация на Човека паяк. Разбира се, не знаем дали ще следват комиксите плътно или ще създадат напълно нова версия на героя, но поне досега Мистерио нямаше суперсили – той е майстор илюзионист, работи със специални ефекти и шикалкави Спайдър-мен с уменията и интелекта си.

Липсата на суперсили е съвместима с това, което видяхме от Майкъл Кийтън като Лешояда в „Завръщане у дома“ – човек, който с умения и способности се превръща в супер-злодей, който да се изправи срещу наивничкия добряк Питър. Кийтън също ще се завърне в продължението, планирано за юли 2019 г. Двамата обявени злодеи ни карат да си мислим, че изпълнителните продуценти Кевин Файги и Ейми Паскал бавно полагат основите в бъдеще да видим цялостна история за „The Sinister Six“ – най-класическите врагове на Спайдър-мен.

Феновете от години си мечтаят да видят Джейк Джиленхол във филм от една от комикс вселените. Напоследък даже слуховете се бяха засилили, че ще поеме ролята на Батман, когато Бен Афлек официално се откаже от наметалото. Самият Джиленхол винаги е отричал конкретните слухове за който и да е проект, но затова пък често е казвал, че не дискриминира избора си на проекти по жанр и би обмислил супергеройски филм, стига да го удовлетворява като цялостен проект.

Мистерио

Мистерио

В последните години Джиленхол продължава да се доказва отново и отново като много добър актьор, който обаче сякаш клони към тежки драматични роли, с престижни имена и awards-buzz около тях. Въпреки това, той се радва на уважението и любовта и на широката публика, затова не се учудваме, че се стига до този момент и има шанс да се присъедини към Marvel-вселената.

Въпреки че щеше да ни е интересно да го видим като Батман, трябва да признаем, че се радваме, че се присъединява към Marvel-вселената и то именно като злодей. От една страна ще ни е интересно да го видим в такава роля, но от друга държим на него прекалено много като „сериозен“ актьор, така че не искаме да се връзва в сделка за 7 филма да играе поредна версия на познат герой – дайте ни го в един-два филма да съска заплашително на Том Холанд, но междувременно да не спира да се бори за отдавна закъснелия си „Оскар“.

Продължението на „Спайдър-мен: Завръщане у дома“ отново ще бъде копродукция между Sony и Marvel Studios, които в момента си делят попечителство над правата за Спайдър-мен. Джон Уотс се завръща като режисьор, Джонатан Голдстийн и Джон Франсис Дейли отново ще пишат сценария, а Том Холанд, Майкъл Кийтън, Мариса Томей и Зендая се завръщат.

Филмът е обявен за 5 юли 2019 г. и със сигурност ще адресира събитията от „Отмъстителите: Война без край” и предстоящия „Avengers 4“.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Наум Преславски
  2018-05-23 at 11:05

  Силно се надявах тази боза да няма продължение…

  Отговор

 • Иван
  2018-05-23 at 11:28

  След толкова хвалби по този филм, по-инфантилна тъпотия за училищни неприятници не бях гледал! Детска градина – Малина!

  Отговор

 • fishek
  2018-05-23 at 11:45

  Тия двамата над мен:
  След като сте разбрали за що иде реч, защо изобщо сте гледали ? Никой не ви е карал. Спайди се завърна у дома и е такъв какъвто трябва да бъде. Да видим на къде ще се развие.

  Отговор

  • Иван
   2018-05-23 at 19:38

   Гледах защото беше голямо хвалене, голямо чудо. Уви, детски филм, еднакво глупав с Ант-Мен. Двата най-досадни филма са Хоумкаминг и Тор 2.


 • TTT
  2018-05-23 at 13:14

  Аз нямам против последния Спайдър-мен, нито пък имам проблем с участието на бате Джейк в подобен род филми, но съм напълно съгласен с пред(-пред)последния абзац и специално този човек ми се ще да си натиска (както го е правил досега) основно в по-сериозните и предизвикателни за огромния му актьорски талант продукции. Иначе нямам съмнения, че захване ли се Джиленхол с въпросната злодейска роля, ще се сдобием с епохално, многопластово и далеч надхвърлящо вродените ограничения на жанра изпълнение.

  Отговор

 • 2018-05-23 at 18:06

  хоумкаминг е супер, а джейк ще е чук в тая роля!

  Отговор

Коментирайте