Все още не сме имали шанса да гледаме кинодебюта на оператора и режисьор Рийд Морано „Meadowland“, но благодарение на работата ѝ на малкия екран (най-вече „The Handmaid’s Tale“, но също така „Vinyl“ и „Halt & Catch Fire“), следим кариерата ѝ със сериозен интерес. По-късно тази година очакваме премиерата на „I Think We’re Alone Now“ с Питър Динклидж и Дакота Фанинг, който беше представен на тазгодишния фестивал в Сънданс (за съжаление, първите ревюта не са особено положителни), а доскоро Морано снимаше „The Rhythm Section“ с Блейк Лайвли, но продукцията беше спряна за неопределено време, след като звездата се рани по време на снимките и според слуховете на екипа е казано да си търсят други ангажименти, докато се възстанови.

Сега научаваме, че за Морано това означава преговори с Fox Searchlight за режисурата на „Keeper of the Diary“, който проследява опитите на Ото Франк да публикува дневника на дъщеря си Ане, написан по време на нацистката окупация на Холандия. Днес всички са чували за дневника на Ане Франк (надяваме се!), но трябва да признаем, че не сме запознати с последвалата история на Ото, единствения оцелял от разделеното в концлагерите семейство, и търсенето на издател. Сценаристи на „Keeper of the Diary“ са Сам Франко и Еван Килгор и Fox Searchlight спечелиха наддаване между пет студия миналата година – надяваме се, че качествата на сценария да заслужават това специално внимание.

Звучи ни като обещаващ проект, за който преди време се спрягаше Кенет Брана (като режисьор и в ролята на Ото), и ни е интересно какво ще се получи под надзора на Морано. Разбира се, ще трябва да почакаме малко, преди да видим крайния резултат – все още нямаме никаква информация за актьори, снимки или премиерна дата. Ще ви държим в течение с развитието на „Keeper of the Diary“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *