Соло: История от Междузвездни войни

Не се сещаме за филм от поредицата „Междузвездни войни“, който да е очакван с по-малко ентусиазъм от феновете на Сагата от „Соло: История от Междузвездни войни“. Причините за това са няколко. Първо, защото филмът ще човърка в миналото на един от най-емблематичните и обичани образи в сагата, което почти винаги води до (ако не пълно, то частично) разрушаване на „мистичната аура“ на героя, второ, защото продукцията претърпя доста тежки сътресения с уволнението на Фил Лорд и Крис Милър, заменянето им с Рон Хауърд и наложилите се сериозни преснимания и трето, рекламите, които видяхме до момента – най-вече Super Bowl спота и първия трейлър – не бяха особено вдъхновяващи.

Сега Disney и Lucasfilm представят нов пълен трейлър на „Соло“, с който се надяват поне малко да надъхат онези хора, извън потока хардкор-фенове, които няма автоматично да отидат и да гледат на кино каквото и да е, стига то да носи марката „Star Wars”, а искат да видят нещо оригинално и качествено. Дали успяват преценете сами, но преди това вижте постничкия официален синопсис.

Качете се на борда на Хилядолетния сокол и се отправете на пътешествие до една далечна галактика със „Соло: История от Междузвездни войни“ – изцяло ново приключение за най-обичания разбойник в галактиката. Чрез поредица от дръзки подвизи в тъмния и опасен престъпен свят, Хан Соло се запознава със своя бъдещ помощник пилот – могъщия Чубака, и се сблъсква с прословутия комарджия Ландо Калризиан в приключение, което ще зададе курса на един от най-нетипичните герои от сагата Междузвездни войни.

I’ve got а really good feeling about this! Ето ви едно непопулярно мнение (включително и сред екипа ни) – авторът на тази новина намира предишните реклами на „Соло: История от Междузвездни войни“ за прилични, а този трейлър направо си му харесва. Допада му визуалният стил и лекото, но осезателно усещане за уестърн. И още по-скандално, намира Олдън Ерънрайх за добро попадение. Макар че, ясно е защо повечето хора се притесняват – в рекламите Ерънрайх не присъства много, което в комбинация с информацията за наемане на актьорски треньори (което, между другото, се случва често и не е задължително сигнал за проблеми) няма как да не наведе на мисълта, че Disney и Lucasfilm нарочно не го показват, тъй като не се справя добре.

И докато сме на тема кастинг – и това вече е споделено мнение, трябва да кажем, че в началото, изборът на Доналд Глоувър за Ландо Калризиан ни бъркаше в здравето, а сега той ни стои най-добре от всички актьори и изглежда, че напълно ще свие шоуто. От друга страна, Емилия Кларк е по-зле, отколкото се опасявахме, а ние се опасявахме доста. Уди Хереслън ни е на кантар, а от Пол Бетани, който получи ролята на злодея след пресниманията (в първоначалния вариант героят му трябваше да е CGI), не виждаме достатъчно, за да преценим, но сме сигурни, че ще е супер.

Мнението си за умствените възможности на автора на новината и на всички в Disney може да споделите по-долу в коментарите, но преди това вижте няколко снимки и най-новия плакат (това е елементът от рекламата, в която нещата са консистентно ужасни).

solo-a-star-wars-story-donald-glover-alden-ehrenreich

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

solo-a-star-wars-story-poster

Режисьор на „Соло: История от Междузвездни войни“ („Solo: A Star Wars Story“) е Рон Хауърд (след напускането на Фил Лорд и Крис Милър), а в главните роли ще видим Олдън Ерънрайх (Хан Соло), Доналд Глоувър (Ландо Калризиан), Йонас Суотамо (Чубака), Уди Харелсън, Фийби Уолър-Бридж, Емилия Кларк, Танди Нютън и Пол Бетани.

Премиерата е 25 май 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 Comments

    1. За дърво определено е симпатична…

    2. Непоносима е… а трейлърът не е трагедия, но не е и як.

    3. Емилия Кларк след 20-тина години ще е като Емилия Масларова – наченките са налице! 😀

  1. Виждам и кадър от играта Syberia 2 … Много ми е драго като копират дословно от други визуални източници. Както направи Златния Компас или Скорсезе с Изобретението на Хюго.

  2. Визуално не е зле сякаш, но подборът на музика и хумор са много слаби.

    И разбира се, Емилия Кларк… ?

    1. Е, защо така почваш със спойлерите…

    2. В един сайт за ревюта видях оценка 1 и на следващия ден оценката беше изтъркана от сайта.

    3. Да, опитват се да контролират рейтинга преди премиерния уикенд (направиха същото и с IMDb), но това няма да им помогне особено; филмът е смотан съвсем обективно, макар да е далеч от абсолютната трагедия.