След отличния „Изгубеният град Z“ на Джеймс Грей научихме, че режисьорът ще се пробва с научната фантастика „Ad Astra”, която изглежда изключително любопитно, особено след като към актьорския състав се присъединиха Брад Пит, Томи Лий Джоунс и Доналд Съдърланд. Само че вместо поглед към филма или първи трейлър, получаваме новина за нов проект, с който Грей се е захванал. Още по-чудното е, че жанрът е шпионски трилър.

Става въпрос за „Аз съм Пилигрим” – екранизация по трилогията на Тери Хейс (сценарист на любимия ни „Лудия Макс 2: Воинът на пътя“). В един момент Матю Вон щеше да режисира, но явно има предаване на щафета. Първата част е издавана у нас под логото на издателство „Бард”, но за съжаление в момента няма тираж. Представяме ви официалната анотация на книгата, за да не се морим излишно.

По следите на съвършеното престъпление…

„Пилигрим“ е кодовото име на човек, който не съществува. Той се заема с необикновено трудно разследване, което превръща в кошмарна надпревара с времето, за да предотврати мащабно унищожение. Пилигрим ще измине пътя от едно публично обезглавяване в Джеда до изоставени развалини на турското крайбрежие, през нацистки лагер на смъртта и голите пущинаци на Хиндукуш в търсене на мъж без лице, който е готов да извърши ужасяващо масово убийство в името на своя бог.

Звучи любопитно, а и отзивите за книгата са чудесни, но все пак ни се иска първо да видим нещо от „Ad Astra”, който за съжаление ще се появи чак на 11 януари 2019 г. Ще ви държим в течение относно каквото и да е развитие по двата проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *