Трейлър на сериала на Amazon „Picnic at Hanging Rock” с Натали Дормер

от на 2018-04-15
 

Специалистите на тема Питър Уиър предупреждават, че е задължително да бъде видяна неговата адаптация на романа на Джоан ЛиндзиPicnic at Hanging Rock”. И макар филмът да е вече на 43 години и да изглежда (доста) старомоден, ние уважаваме изключително много австралийския майстор и вярваме, че с право творбите му могат да бъдат наречени класически. В нашето съвремие Amazon се връщат към същата история от една отдавна отминала романтична епоха (самото начало на ХХ век) и са решили да създадат сериал по сюжета за тайнственото изчезване в деня на св. Валентин на няколко момичета от девическо частно училище в Австралия.

Въпреки скептицизма, породен от спомена за перфектната работа на Уиър, Amazon не забравят, че новите поколения надали имат възможност, време и най-вече желание да сравняват стар филм с чисто нов мини-сериал. Освен това творческият екип е заложил на Натали Дормер (в ролята на възпитателката), а това е сигурен печеливш ход. Като се добавят свежите, чаровни девойки Лола Бесис, Яел Стоун, Анна МакГахан, Сибила Бъд, Лили Съливан, Маделин Мадън, Самара Уийвинг (племенница на Хюго), Руби Рийс и Инес Куро, може да кажем със сигурност, че поредицата придобива значителна притегателна сила – с надеждата загадките да останат мистериозни и неразрешими, както повелява романът и както успешно се е справил с тази задача легендарният режисьор преди години.

За да направите (макар и повърхностно) сравнение, предлагаме на вашето внимание трейлърите на телевизионния сериал и на легендарния филм.

В допълнение ви предлагаме да видите и няколко снимки и един плакат

picnic-at-hanging-rock-image-8 picnic-at-hanging-rock-image-7 picnic-at-hanging-rock-image-5 picnic-at-hanging-rock-image-4 picnic-at-hanging-rock-image-3 picnic-at-hanging-rock-image-2 плакат

Мини-сериалът „Picnic at Hanging Rock” ще има своята премиера в програмата на Трайбека – на 28 април, а месец по-късно, на 25 май, шестте епизода ще дебютират по Amazon Prime.

коментари
 
Отговорете »

 
 • христиана
  2018-04-27 at 15:05

  филмът на мен ми е един от любимите. светли, не мисля, че изглежда въобще старомоден. :))

  това няма да е такова, каквото трябва да е, усещам го. но ще го гледам все пак.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-04-28 at 00:29

  Светли отсъства в момента, но ще й предадем.

  Отговор

Коментирайте