Въпреки че бяхме обещали да следим „Hotel Artemis“, не сме обръщали внимание на предстоящия режисьорски дебют на ко-сценариста на „Железният човек 3” Дрю Пиърс, откакто отразихме кастинга на Джоди Фостър. А оттогава към проекта се присъединиха още доста звездни актьори, които по принцип бихме отразили, като Джеф ГолдблумСофия БутелаДейв Батиста и още много други.

Действието на „Hotel Artemis“ се развива в близко бъдеще в раздирания от бунтове Лос Анджелис. В центъра на историята е Сестрата (Джоди Фостър), която е начело на тайна „members-only“ болница за престъпници, наречена „Hotel Artemis“. Болницата е „свято“ място и се ръководи от взаимното доверие и няколко правила (без оръжия, без убийства и други подобни), които обаче са нарушени, когато един от пациентите внася изключително скъп предмет и безскрупулен криминален бос се опитва да се добере до него по всички възможни начини.

Вижте първо трейлър тийзъра и веднага след това и самия трейлър, който, общо взето, предлага това, което може да се очаква на базата на синопсиса.

Едва ли има някой, който е гледал „Джон Уик“, и веднага да не се е сетил за него. Не че концепцията за място, където противници не се бият и могат да отдъхнат спокойно, не е позната от памтивека, но просто тя беше използвана доста интересно и успешно във филма на Дейвид Лийч и Чад Стахелски. За съжаление обаче, други прилики между двата филма няма. Колкото и да не сме фенове на „Джон Уик“, няма как да не признаем, че той изглежда доста по-добре от „Hotel Artemis“ – и визуално, и драматургично, и като изграждане на митология.

Все пак може да хвърлим едно око на „Hotel Artemis“ най-вече заради колоритните образи и любовта ни към актьорите, начело с Джеф ГолдблумДжоди Фостър и София Бутела, както и защото все пак ни е любопитно как се справил Дрю Пиърс като режисьор. Ще се надяваме, че трейлърът просто не дава реална представа за самия филм и той ще си заслужава. Обичаме подобни нелепици и не искаме кой знае колко.

плакат

Режисьор и сценарист на „Hotel Artemis“ е Дрю Пиърс („Железният човек 3”), а в ролите са Джоди Фостър, Джеф Голдблум, Стърлинг К. Браун, София Бутела, Джени Слейт, Чарли Дей, Закъри Куинто, Брайън Тайрий Хенри, Еван Джоунс, Дейв Батиста и др.

Премиерата е 8 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *