Както винаги, Стивън Спилбърг работи по няколко проекта, които евентуално да режисира, и десетки, на които е „само“ продуцент. След разочароващия „Вестник на властта“ и приятния „Играч първи, приготви се“ (много ни харесва, когато в рамките на година-две снима толкова различни заглавия, както често прави), сега очакваме следващите му два филма да са „Индиана Джоунс 5“ и римейк на „Уестсайдска история“ („The Kidnapping of Edgardo Mortara“ като че ли отпадна, поне засега). След тях обаче вероятно ще се нареди един съвсем нов проект, който комбинира интереса на Спилбърг към исторически събития с желанието на Warner Bros. да се възползват максимално от DC комиксите, чиито права държат.

Blackhawk“ ще е екранизация по DC комикса за екип пилоти от Втората световна война и Спилбърг ще е продуцент, а може би и режисьор. Няма да е точно филм за супергерои, но пък звучи доста подходящо за Спилбърг – приключения, друг исторически период, малко политика, малко (или повечко) екшън, малко драма, но всичко това събрано в блокбастър опаковка. Сценарист ще е Дейвид Кеп, с който Спилбърг е работил неведнъж (негов е и сценарият на предстоящия „Индиана Джоунс 5“).

Явно режисьорът и Warner Bros. са развили добри отношения, работейки по „Играч първи, приготви се“ – ето какво казва той по повод предстоящия „Blackhawk“ и работата със студиото:

Работата с екипа на Warner Bros. по прехвърлянето на „Играч първи, приготви се“ на екрана беше прекрасна. Те правят всичко с комбинация от страст и професионализъм и имат огромен опит в жанра. Развълнуван съм, че отново ще работим заедно по „Blackhawk“.

Браво на Warner Bros., че са успели да привлекат Стивън Спилбърг за все още оформящата се DC вселена, макар че не очакваме някакви кросоувъри между „Blackhawk“ и останалите предстоящи и потенциални заглавия, сред които са „The Batman”, самостоятелен филм на Тод Филипс за Жокера (може би с Хоакин Финикс), „Човек от стомана 2“, самостоятелни филми за Аквамен и Светкавицата, „Жената чудо 2“ и „Birds of Prey“ с Марго Роби като Харли Куин. Сега остава въпросът дали Спилбърг действително ще режисира и разбира се, кога точно да очакваме „Blackhawk“. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Наскоро казаха, че Спилбърг е първия режисьор , чиито филми минават 10 млрд. приходи 🙂

    1. Спилбърг е към края на кариерата си и иска да се пробва, където може