Първи тийзър постер на римейка „Suspiria“ на Лука Гуаданино

от на 2018-04-27
 

суспирия

Така се получава, че на този етап напълно пренебрегваме предстоящото завръщане на хорър иконата Майкъл Майърс в тазгодишния „Halloween” на Дейвид Гордън Грийн, който се явява единадесетият филм от поредицата, но в действителност е директно продължение на класиката на Джон Карпентър от 1978 г. За сметка на това обаче, с огромен ентусиазъм отразяваме всичко по-интересно от римейка на една друга емблематична хорър класика, която в един момент също беше подготвяна от Дейвид Гордън Грийн, който в последствие беше заменен от Лука Гуаданино, а именно „Suspiria“ („Суспирия“) на Дарио Ардженто.

В случая се включваме, за да отразим първия тийзър постер (който, ако трябва да сме честни, е малко скучничък), който беше разпространен от Amazon Studios на връх представянето на „Suspiria“ на CinemaCon, където, доколкото чуваме, показаните кадри от филма са били наистина отблъскващи и са предизвикали истински фурор. Точно това, което ни се искаше да чуем. Лука Гуаданино е страхотен режисьор (един от най-любимите ни работещи в момента – повече за проектите му може да научите тук) и сме сигурни, че неговият „Suspiria“ ще е от малкото римейкове, които стоят достойно на фона на оригинала.

Ето плаката.

плакат

Както казахме, не е много вдъхновяващ, но въпреки това сме доволни. Нямам търпение да видим първия трейлър, който, надяваме се, ще дебютира скоро. Междувременно вижте и ранния официален синопсис:

През 1977 г. младата американка Сузи Баниън заминава за престижното танцово училище Markos Tanz Company  в Берлин. Тя пристига точно когато една от членовете на трупата – Патриша, е изчезнала при мистериозни обстоятелства. Докато Сузи постига невероятен прогрес под ръководството на революционния артистичен директор на трупата мадам Бланк, тя се сприятелява с друга танцьорка, Сара, която споделя подозренията си, че възпитателките и самата трупа крият мрачна и ужасна тайна.

Режисьор на „Suspiria“ е Лука Гуаданино („I Am Love”, „Голямото плискане”, „Призови ме с твоето име“), а сценарият е дело на Дейвид Кайганич, по класиката на Дарио Ардженто. В главните роли са Дакота Джонсън, Тилда Суинтън, Клои Грейс Морец, Миа Гот, Джесика Харпър и други.

Премиерата на „Suspiria“ е тази есен.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте