Крал Артур ще търси Ескалибур на малкия екран в сериала „Cursed”

от на 2018-04-05
 
франк милър

Франк Милър

На всички беше ясно, че с такъв резултат като „Крал Артур: Легенда за меча” не може да се стартира поредица – Гай Ричи имаше доста сериозни намерения (даже разпределени в предстоящите години!), но интересът от страна на публиката към екстравагантното и супер-скучно митологично приключение, което той заформи, си остана минимален. В момента (сравнително) новото раздвижване около преданията от стари времена е идеята Артур да оживее на малкия екран, благодарение на Netflix, Франк Милър и Том Уийлър („Puss in Boots”, „The LEGO Ninjago Movie”).

Според Deadline поредицата, която се подготвя, ще носи заглавието „Cursed” и ще следва едноименната комиксова интерпретация за младежи на легендата за Артур, дело на легендарните Франк Милър и Том Уийлър. Книгата ще излезе на пазара догодина, като Netflix планират 10-те епизода от поредицата да се появят … едновременно с нея. Милър и Уийлър са и изпълнителни продуценти.

В центъра на историята ще бъде основен персонаж от митологията – проследява се Нимуе, „тийнейджърка с тайнствена дарба, която е орисана да се превърне в силната и трагична „Lady of the Lake” или Господарката на езерото. Нимуе се сприятелява с млад наемник на име Артур, като звамата се опитват да намерят Мерлин и вълшебния меч. По време на това пътуване Нимуе се превръща във важен фактор за бунта срещу крал Утре. Ето какво споделя Франк Милър:

Винаги съм бил очарован от митологията, от Артур и Нимуе – историята може да се интерпретира по много начини, като детска приказка, но и като ужасяващ военен филм.

Том Уийлър добавя:

За мен е чест и изключително удоволствие да работя с легенда като Франк Милър. Не мога да назова друг писател и творец, който да е имал такова важно значение за формирането ми като разказвач…

Ще следим развитието на „Cursed”, но по никакъв начин не сме ентусиазирани.

 

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте