the-girl-in-the-spiders-web-20180821

It’s been a long time… Не бяхме забравили за „Онова, което не ме убива” („The Girl in the Spider’s Web”), но отдавна не бяхме попадали на новини за адаптацията, подготвяна от Феде Алварес и неговия екип. Преди няколко дни Sony Pictures предложиха леко нетрадиционен тийзър-поглед към продукцията, по която се работи в момента в Стокхолм – вместо видео на готов материал от филма, част от екипа и неговият режисьор споделят с по няколко думи какво е особеното и предизвикателно в работата им заедно.

От „Мъжете, които мразеха жените” на Дейвид Финчър с Руни Мара и Даниел Крейг мина (вече) доста време. По четвъртата книга от поредицата „Милениум” (изд. „Колибри”), писана след смъртта на Ларшон от Давид Лагеркранц и фокусирана върху продължението на сътрудничеството между разследващия журналист Блумквист и опитния хакер Лисбет Саландер, се работи отдавна и Sony вярват, че с този режисьор и впечатляващия актьорски екип, събран до момента – Клер Фой, Сверир Гуднасон, Силвия Хукс, Клаес Банг, Стивън Мърчант, ще върнат доверието на публиката към поредицата.

Ето и официалния синопсис на „Онова, което не ме убива”, който обаче е направо безполезен:

Лисбет Саландер, култовият главен персонаж в прочутата книжна поредица „Милениум”, създадена от Стиг Ларшон, се завръща на екран в „Онова, което не ме убива” („The Girl in the Spider’s Web”), първа адаптация на бестселъра, написан от Давид Лагеркранц. Носителката на „Златен глобус” и звезда от „The Crown” Клер Фой ще влезе в ролята на предизвикателната героиня под режисурата на Феде Арварес („Don’t Breathe”), а сценарият е дело на Стивън Найт („Peaky Blinders”), самия Алварес и Джай Басу.

the-girl-in-the-spiders-web-claire-foy-fede-alvarez The Girl In The Spider's Web - Stockholm Photocall

the-girl-in-the-spiders-web_logo

Sony Pictures вече обсъждат възможна адаптация на следващия роман, появил се през септември миналата година – „The Girl Who Takes an Eye for an Eye”. Но преди това трябва да проверим как ще проработи за зрителите визията на Алварес – това ще се случи след около шест месеца, с премиерата на „Онова, което не ме убива” на 19 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

    1. Те имат европейска версия и то изненадващо добра. А американската версия беше с доста голям бюджет и искаха да променят нещо , за да са на печалба. И така си и остана

  1. Честно казано, засега съм умерен оптимист – основно заради режисьора.