THR съобщават, че китайката Кати Йен, чиито пълнометражен дебют „Dead Pigs“ беше изключително добре приет на тазгодишното издание на фестивала Сънданс, е наета да режисира планирания „Birds of Prey“ филм с жени злодеи на DC, централна роля в който заема образът на Харли Куин, в изпълнение на Марго Роби.

Кати Йен учила е журналистика и е работила като репортер за „Wall Street Journal“ в Ню Йорк, Хонконг и Пекин, преди да се пренасочи към киното. Тя става първата жена азиатка (и втората по принцип), която ще режисира филм за супергерой от вселената на DC. Според различни репортажи, студиото е интервюирало много желаещи кандидати (знайни и незнайни) и визията на Йен се е отличила като една от най-интересните. Влияние също така е оказало и твърдото настояване на Роби да се наеме жена режисьор.

Марго Роби стана любимка на публиката в „Suicide Squad“ (разбира се, доста фенове насъбра още с „Вълкът от Уолстрийт“ – ролята ѝ спокойно може да се дава за пример за дефиницията на „breakout star“). Дори и тези, които мразят филма до мозъка на костите си, признават, че Роби най-хубавото нещо в него и оттогава Warner Bros. правят различни планове да върнат Харли Куин обратно на екран. За някои от тях сме писали, но като че ли идеята за самостоятелен филм за Жокера и Харли остава на заден план, както най-вероятно и „Gotham City Sirens“.

кати йен
Кати Йен

Birds of Prey“ проектът обаче, базиран върху комикс-серията, която включва още Oracle, Black Canary, Huntress, Hawkgirl, Power Girl, Poison Ivy, Vixen, Жената котка и Катана (която участваше и в „Suicide Squad“), върви с пълна сила и сега, след като е избран и режисьор, се очаква да е следващият филм на Роби в момента, в който приключи снимките на „Once Upon a Time in Hollywood“ на Куентин Тарантино. Както споменахме и когато за първи път отразихме „Birds of Prey“, сценарият е на Кристина Ходсън, написала предстоящия спиноф на Трансформърс франчайза „Bumblebee“.

Важно е да се знае, че като всеки един филм от DC вселената, всички тези новини са с една голяма въпросителна. Всички знаем за затруднените продукции на почти всички DC филми досега – смяна на режисьори и сценаристи, започнати и изоставени проекти, всякакви проблеми изглежда са всекидневие в супергеройския отдел на Warner Bros. Засега обаче изглежда, че проектът за изцяло женски тийм-ъп се движи на всички цилиндри и има добър шанс скоро да видим първия супергеройски филм с изключително женско присъствие пред и зад камерата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *