Епична битка, снимана 55 дни, в осми сезон на „Игра на тронове”

от на 2018-04-12
 

Всеки, който е следил новините до момента, е наясно, че ни очаква нещо невиждано в следващия сезон на „Игра на тронове”. Създателите на шоуто постепенно вдигаха залога с всяка следваща година, но сега по всичко личи, че ще надскочат себе си. Както може би знаете 2018 ще е първата година без „Тронове” от старта на фентъзи епоса през 2011, бюджетът е рекордно висок, а очакваните епизоди само шест. И ако това не ви е достатъчно, преди няколко дни научихме страхотна новина, която допълнително ни надъха за предстоящия сблъсък.

В изтрит вече Instagram пост, един от асистент режисьорите сподели писмо от снимачната площадка, предназначено за екипа, който очевидно е работил по епична бойна сцена, снимана цели 55 дни. Предлагаме ви превод на съобщението:

Това е за Нощните дракони. За изтърпените 55 поредни нощи. За студа, снега, дъжда, калта, овчите лайна и ветровете на Магераморн. Когато десетки милиони хора от цял свят гледат този епизод след година, няма да знаят колко здраво сте работили. Няма да им пука колко уморени сте били и колко трудно е било да си свършите работата при под минусови температури. Ще разберат само, че гледат нещо, което никога не е правено преди. И това е заради вас.

Ето го и оригиналния туит (ще прощавате за арабския):

Звучи наистина невероятно! Подобен снимачен период от почти два месеца само за една битка ни кара да правим асоциации с превъзходни епизоди, които сме виждали единствено във „Властелинът на пръстените” (който междувременно също се е запътил да троши рекорди на Малкия екран). Това беше идеята на „Игра на тронове” от самото начало все пак – да докаже, че епичното фентъзи има място на телевизионния екран и може да се съревновава с големите филмови продукции. Спомняме си как въпреки драматургичните качества първи сезон не предложи нито една впечатляваща битка, което ни накара да се почувстваме леко ощетени. Е, сега със сигурност ще видим мащаба, за който си мечтаехме и може би дори „Битката на копелетата” от шести сезон ще ни се стори като детска игра.

b4605ffdeb124bbb0c23f6bfb93f860e

Друго, което научихме съвсем наскоро е, че догодина може би ще има малко повече от Джендри, който геройски размята чука си в края на предишния сезон. Ето какво каза той в интервю с Digital Spy:

Доста добре се развиха нещата за мен тази година. За мен лично единствената надежда, която имах за героя, беше просто да е там, когато дойде време за разплата. Имаш усещането, още от трети сезон, че това е сериал, който гради към някаква невероятна кулминация, така че просто искаш да си там, когато всичко се случи.

И не просто от гледната точка на героя, но от лична такава – да си там на снимачната площадка, когато правят този край… финалът на играта. Така че, да, много съм щастлив да бъда въвлечен в снимането на осми сезон.

Някой фенове веднага изтръпнаха, че може би наистина Джендри ще се окаже човекът, който ще седне на Железния трон. Ние не даваме ухо на такива приказки и чакаме с удоволствие разплитането на сюжетните нишки. Пожелаваме си само епиката да не засенчи персонажите, както се получи малко в седми сезон. Ще ви държим в течение при всякакви новости относно финала.

Battle-of-the-Bastards-concept-art

коментари
 
Отговорете »

 
 • jo
  2018-04-12 at 18:56

  Честно казано, в някои битки в „Игра на тронове“ има повече епика, баталии и кино отколкото в два тона „исторически“ и фентъзи филми, снимани през последните 10 години.

  Отговор

  • Касабов
   2018-04-12 at 19:20

   тру.


  • radi
   2018-04-12 at 23:32

   И аз не съм очаквал, че фентъзи от малкия екран ще се сравнява с най- добрите фентъзи филми на големия екран


 • UZUMAKI
  2018-04-13 at 10:25

  Меле ще е, ама дано е меле със сюжет, че последният сезон лекинко олекна драматургично.

  Отговор

 • С
  2018-04-13 at 17:04

  Само дето най-голямата битка беше пълна пародия – на открито поле се колят с часове и се трупатна купчини, които накрая погълнаха и главния герой, това беше супер лейм….

  Отговор

Коментирайте