the american way

Изглежда предсказаната от Стивън Спилбърг гибел на комиксовите блокбастъри няма да се сбъдне в близкото бъдеще. Супергеройските заглавията не спират да се множат с всяка година, чупейки родните и световни боксофиси, независимо дали това ни харесва или не. Наред с гигантите в жанра, в лицето на Marvel и Warner Bros, все повече студия започват да обръщат поглед към касичката на днешен Холивуд, в това число и Blumhouse.

Според Deadline, специализираното в нискобюджетни хоръри студио подготвя екранизацията „The American Way” по едноименния комикс на Джон Ридли („12 години робство“). Авторът ще влезе в ролята на сценарист и режисьор на проекта и ще ни представи един по-различен и сериозен поглед към жанра, от което, ако трябва да бъдем честни, доста се нуждаем.

Историята на „The American Way” се развива през 1972 г., когато американското правителство създава Civil Defense Corps – група от изкуствено създадени супергерои. Целта е да пропагандират битки със също изкуствено създадени злодеи по телевизията, като по този начин умиротворяват населението. След като в отбора е включен първият афро-американски супергерой – Джейсън Фишър, започват размирици и групата се разпада.

Сюжетът на филма ще обхваща събитията няколко години по-късно, проследявайки живота на Джейсън, който продължава да се бори с престъпността в родния си град.

The American Way” е вторият комиксов проект на студиото след очаквания рибуут на „Spawn”, който обаче клони повече към хорър жанра, с който основно се занимава студиото („На парчета”, награденият с „Оскар“ „Бягай!” и „Истина или предизвикателство”, чиято българска премиера е днес).

За премиерна дата и повече подробности е още рано да се говори, но със сигурност проектът е доста интригуващ и с нетърпение очакваме да видим крайния резултат от колаборацията между Blumhouse и Джон Ридли, а дотогава ще следим за още новини по неговото развитие.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *