adrift-img03-20180316

Доста харесваме истории за борба за оцеляване в морето и винаги се ентусиазираме, когато попаднем на нещо обещаващо по темата, какъвто е и случаят с „Adrift“, който определяме като нещо средно между два от най-известните (и любими наши) примери в жанра от последните години „Перфектната буря“ и „All Is Lost“.

Adrift“ вдъхновен от действителна история и разказва за Тами Олдам (Шайлийн Уудли) и Ричард Шарп (Сам Клафлин), които се отправят на пътешествие с яхта към Таити, когато попадат на един от най-силните урагани в историята. След като бурята преминава, Тами се събужда и открива лодката в руини, а Ричард тежко ранен. Без надежда за спасение, Тами трябва да намери сили и решителност да спаси себе си и единствения мъж, когото някога е обичала.

Режисьор на „Adrift“ е Балтазар Кормакур, който вече има опит с вдъхновени от реални събития истории за оцеляване – с „Еверест“ и тематичния „The Deep“, разказващ за рибаря Гудлагур Фридторсон, който оцелява в ледените води южно от Исландия, след като корабът му се обръща. Вижте първия трейлър.

Има възможност филмът да се окаже една идея по-„cheesy“, отколкото е по вкуса ни, но ще рискуваме и ще го гледаме, тъй като, както казахме, обичаме подобни истории и  всичко останало в трейлъра ни изглежда прилично. Дори Шайлийн Уудли и Сам Клафлин, които са ни причинявали дискомфорт с изпълненията си във филми като „Дивергенти“ и „Игрите на глада: Сойка-присмехулка“, тук сякаш не ни дразнят особено.

В допълнение вижте две снимки и един тийзър постер.

adrift-img01-20180316 adrift-img02-20180316 adrift-poster-20180316

Режисьор на „Adrift“ („Дрейф“) е Балтазар Кормакур, по сценарий на Ерън Кандел, Джордан Кандел и Дейвид Брансън Смит. В ролите са Шайлийн Уудли, Сам Клафлин, Джефри Томас, Елизабет Хоуторн и Грейс Палмър.

Премиерата е 1 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *