След повече от успешния си сериализиран „флирт“ с телевизията с „Младият папа“, големият Паоло Сорентино се завръща в света на киното с биографичния „Loro”, посветен на изключително противоречивата личност на бившия премиер-министър на Италия Силвио Берлускони, чиято роля се изпълнява от Тони Сервило, който често работи със Сорентино, включително и по прекрасния „Великата красота“.

За съжаление, тъй като „Loro” е копродукция между Италия и Франция и интересът от страна на западните медии не е чак толкова голям, колкото би бил, ако филмът беше американски или с участието на някоя световна звезда (Сервило също е, но разбирате какво имаме предвид), не бяхме чували почти никакви подробности за проекта, откакто разбрахме, че Сорентино ще работи по него. Сега обаче получаваме развитие, което няма как да бъде пропуснато.

Продуцентската компания Indigo Film представи първия тийзър трейлър на филма, който може да видите по-долу и покрай който научаваме, че „Loro” ще бъде разделен на две части – решение, което Сорентино е взел, докато е монтирал огромното количество материал, който е заснел. Първият филм ще дебютира през април, преди фестивала в Кан, а вторият – през май.

Тийзър трейлърът е с продължителност само 30 секунди и не разкрива много – едва-едва мяркаме Тони Сервило като Берлускони в гръб и Елена София Ричи като съпругата му Вероника Ларио – но пък дава представа за атмосферата, която носи много от белезите на неподражаемия стил на Паоло Сорентино. Виждаме купон и доста секси жени – все неща, често свързвани с името на Берлускони.

What did you expect? Това, което ние очакваме, е „Loro” да бъде поредният отличен филм на Паоло Сорентино и да не ни спести нищо от скандалното поведение на Берлускони, въпреки че неговото влияние е все още доста силно в Италия (човек може да си помислим, че авторите може да са решили да пропуснат някои неща, за да си нямат проблеми). Като цяло го очакваме с огромно нетърпение и сме сигурни в качествата на финалния продукт, независимо в колко части ще е. Ще следим и развитието на рекламната кампания.

В добавка ви предлагаме краткото филмче/реклама „Killer in Red“, което Сорентино засне между „Младият папа“ и „Loro”.

https://www.youtube.com/watch?v=8_nRZjJfD7Y

Режисьор на „Loro” е Паоло Сорентино, който е и сценарист заедно с Умберто Контарело. В ролите са Тони Сервило, Елена София Ричи, Рикардо Скамарчо, Джанпаоло Тарантини, Чара Йеци, Фабрицио Бентивольо, Рики Мемфис и др.

Премиерата е 24 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. мoже да се каже дори, че му е любмия актьор, с когото не са си партнирали само в три от филмите на Сорентино 🙂
    колкото и малко да се вижда от тийзъра, е достатъчно поне за мен да се усети типичната за режисьора, атмосфера във филма. и както сте написали ще има доста секси жени, влияние, власт…жени. абе интересно ще да е .