роб зoмби
Роб Зoмби

От миналия октомври насам отлагаме отразяването на един чудесен слух, който вече се превърна в официална вест – Роб Зомби, за когото последно писахме тук, се завръща с може би най-обещаващия си проект до момента. През 2003 г. индъстриъл рокаджията дебютира в киното с exploitation-слашъра „House of 1000 Corpses“, чрез който отдаде почит на монументални ужаси като „The Texas Chain Saw Massacre“ на Тоби Хупър и „The Hills Have Eyes“ на Уес Крейвън, а през 2005 г. допълни историята с култовия road-movie „The Devil’s Rejects“, който пък беше силно повлиян от класиките „Bonnie and Clyde“ на Артър Пен и „Badlands“ на Терънс Малик. Сега е ред на трето издание – то носи заглавието „3 From Hell“ и (вероятно) ще проследи съдбата на Отис, Бейби и Капитан Сполдинг след смъртоносния поетично-натуралистичен финал на втората част от франчайза:

Трябва да признаем, че това е една от любимите ни сцени в цялата филмография на Зомби – не само заради чудесната употреба на саундтрака (с вечната „Free Bird“ на Lynyrd Skynyrd), но и заради блестящо уловеното чувство на отчаяние и фаталност. Друг е въпросът по какъв начин „3 From Hell“ ще възкреси антигероите, изиграни великолепно от Бил Мозли, Шери Муун Зомби и Сид Хейг. Не бихме се изненадали, даже се надяваме, отново да има промяна на жанра, на тона и дори на епохата, а намесата на свръхестественото е опция, която в конкретния случай ни се струва повече от подходяща. Най-важното е, че снимките вече текат, което самият Зомби обяви вчера чрез своя Instagram:

Очаква се Saban Films и Lionsgate да ударят разпространителско рамо на „3 From Hell“, но е рано да се гадае кога ще бъде премиерната дата. Бихме все пак заложили предпазливо, че до пролетния сезон на следващата година ще видим крайния резултат. Последният филм на Зомби беше средна хубост, така че се надяваме с новия да защити поовехтелия си имидж и да ни предложи нещо, близко до по-старите му творчески начинания.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *