марго роби и шарън тейт
Марго Роби и Шарън Тейт

На вървящия в момента София Филм Фест най-накрая успяхме да гледаме „Аз, Тоня“ (един от многото чудесни заглавия в програмата) и трябва да признаем, че номинацията за „Оскар“ за Марго Роби беше напълно заслужена. Разбира се, все още сме на мнение, че Франсис Макдормънд заслужава самата статуетка (тук можете да видите епизода на Inglourious Kunts, посветен на церемонията и победителите в тазгодишните награди на Академията), но Роби беше наистина страхотна във филма. Това е една от причините да пишем тази новина – въпреки че бяхме наясно със слуховете, че Куентин Тарантино иска актрисата за ролята на Шарън Тейт в „Once Upon a Time in Hollywood“, нямаше никаква официална информация.

Последния път, когато писахме за най-новия проект на Тарантино, беше покрай присъединяването на Брад Пит и тогава обещахме, че има ли някакво развитие, ще се включим с още една новина. Е, според Deadline Марго Роби съвсем официално преговаря за ролята, която ѝ е предложена, и се очаква всеки момент двете страни да се споразумеят, договорът да бъде подписан и снимките да започнат това лято. Засега нямаме много подробен синопсис, но имаме добра идея за какво ще се разказва филмът и как ще се впише в него героинята на Роби.

Действието на „Once Upon a Time in Hollywood“ се развива в края на 60-те години в Холивуд и Леонардо ДиКаприо ще играе бивша звезда от телевизионен уестърн на име Рик Далтън, който се надява да възстанови кариерата си като се прехвърли в киното. Брад Пит ще влезе в ролята на някогашния му дубльор Клиф Буут, който има същите амбиции. Но Рик има много известна съседка – Шарън Тейт…

Честно казано, този път не очакваме Тарантино да си играе с историята, както го направи в „Гадни копилета“, така че съдбата на Тейт е ясна. Това, което обаче продължава да не е ясно, е дали Ал Пачино също ще участва в „Once Upon a Time in Hollywood“ и каква е ролята, която Тарантино е написал специално за него. Очакваме скоро да научим и още подробности за актьорския състав, а след няколко месеца вероятно ще започнат да изскачат и кадри от снимачната площадка.

Премиерата на „Once Upon a Time in Hollywood“ е 9 август 2019 – 50-годишнината от убийството на Тейт от „семейството“ на Чарлс Менсън.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Моето мнение е че Маргото трябваше да вземе Оскар-а, но решиха да подходят по лесния и скучен начин.

  2. Огромен фен съм на „Аз, Тоня“ и на Марго, за мен филмът трябваше да е сред номинираните за най-добър на Оскарите, но и аз смятам, че Франсис напълно заслужаваше наградата. Ако обаче Марго продължава в същия дух, съвсем скоро ще има Оскар и за нея, няма съмнение. Феноменална актриса е.

    Що се отнася до филма на Тарантино, не се бях замислял, че и този път може да си поиграе с историята, но пък като пуснахте тая муха, защо пък не 🙂 Истинската Тейт оживява, дубльорката й умира – примерно… Според мен Тарантино като нищо може сериозно да пожонглира с темата за звезди и дубльори.