ТВ спот и поредица омаж-постери на „Играч първи, приготви се” на Стивън Спилбърг

от на 2018-03-08
 

Въртящият се от изминалия петък в родните киносалони „Вестник на властта“ не беше филмът, който искаме да видим от Стивън Спилбърг, затова бързо изместваме очакванията си върху дебютиращата в края на месеца екранизация на фантастичния young adult роман на Ърнест Клайн „Играч първи, приготви се“ („Ready Player One“), представляващ „любовно писмо“ към поп-културата на 80-те и творчеството на Спилбърг в частност.

Вече сме писали достатъчно за филма, затова няма да изпадаме в подробности, а директно ще пристъпим към представянето на последните новости около рекламната му кампания. Те включват няколко телевизионни спота, както и поредица омаж-постери, използващи за модел плакатите на някои емблематични филми от миналото ни. Един не особено вдъхновен и напоследък често използван рекламен похват (дори и в сериали), който обаче в случая работи, предвид естеството на историята.

Повече подробности за „Играч първи, приготви се“, както и предишните реклами на филма може да откриете в новините ни до момента. Тук за контекст ви предлагаме подробния синопсис на българското издание на романа на Ърнест Клайн, а веднага след него ще откриете споменатите омаж-постери. Няма да поместваме вдъхновенията, ще ви оставим сами да откриете кои са те.

През 2044 година реалността представлява грозна картинка и всички хора прекарват времето си във виртуален свят на име OASIS, като по този начин избягват енергийната криза и главоломното нарастване на населението. Създателят и собственик на софтуера, който поддържа гигантската игрова платформа, умира. Оказва се, че той е завещал несметните си богатства на онзи, който успее да открие всички следи, оставени в системата, да събере определен брой ключове и да разкрие посланието, скрито зад три „врати”.

Парите са много и това променя света: хората изоставят всичко в търсене на следите, но за да ги открият, трябва да се превърнат в експерти на тема „поп-културата на 80-те”. Защото всичко от 80-те – от телевизия до музика и кино, е било в основата на израстването на създателя на OASIS. Смъртта му неволно трансформира жадните за наследство в спецове по история.

Тийнейджърът Уейд Уотс се натъква на първата следа, но скоро бива обкръжен от играчи, които са готови да го убият, за да се доберат до наградата. За да оцелее, Уейд трябва да спечели и да се изправи срещу реалния свят, от който винаги е искал да избяга.

readyplayerone-tributeposter-highres-matrix readyplayerone-tributeposter-highres-lostboys readyplayerone-tributeposter-highres-labyrinth readyplayerone-tributeposter-highres-irongiant readyplayerone-tributeposter-highres-goonies readyplayerone-tributeposter-highres-bullitt readyplayerone-tributeposter-highres-breakfastclub readyplayerone-tributeposter-highres-bladerunner readyplayerone-tributeposter-highres-beetlejuice readyplayerone-tributeposter-highres-backtothefuture ezgif-4-bed4a1dfb2

Режисьор на „Играч първи, приготви се“ („Ready Player One“) е Стивън Спилбърг, а сценаристи са Зак Пен и Ерик Ийсън по романа на Ърнест Клайн. В главните роли ще видим Тай Шеридан, Оливия Кук, Хана Джон-Камен, Бен Менделсон, Марк Райлънс, Саймън Пег и Т. Дж. Милър.

Премиерата е 30 март 2018.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Виво
  2018-03-08 at 15:19

  Изглежда толкова тъпо и малоумно, че сигурно ще се окаже приятно накрая. 😀

  Отговор

  • Armed Raptor
   2018-03-11 at 14:14

   За повърхностни хора така изглежда.


 • Black
  2018-03-08 at 15:52

  В момента чета книгата, изключителна зарибявка е. Постерите са мега зле, ама имам добри надежди за филма. Притеснението ми е единствено, че самата книга обхваща само малка част от пъстрите и мащабни два свята, в което се развива действието, а камоли филма. Спилбърг има нелека задача да събере толкова много неща в рамките на два часа, че като нищо нещата може да тръгнат зле.

  Отговор

Коментирайте