Стивън Спилбърг и Хавиер Бардем подготвят историческия мини-сериал „Cortes“ за Amazon

от на 2018-03-28
 

През 2014 г. научихме – и споделихме с вас – идеята за „Montezuma“, проект на Стивън Спилбърг, Хавиер Бардем и Стивън Зейлиън по неосъществен сценарий на Далтън Тръмбо от 60-те години (написан около десетилетие, след като Тръмбо е зачеркнат от Холивуд като един от „The Hollywood Ten“). След това, както често става в киното, за проекта не се чуваше нищо години наред и ние съвсем забравихме за него. Сега обаче „Montezuma“ възкръсва под малко по-различна форма и с ново заглавие – вече ще се казва „Cortes“ и ще е 4-часов минисериал, който Amazon вече са одобрили и ще разпространяват чрез стрийминг услугата си.

Cortes“ ще разказва историята на конквистадора Ернан Кортес, сблъсъка му с ацтеките през 1519 г. и отношенията му с лидера им Монтесума. Не сме сигурни дали смяната на заглавието от „Montezuma“ на „Cortes“ означава, че първоначално фокусът е бил върху Монтесума, но сега със сигурност е върху Кортес. Ето какво казват за проекта Дарил Франк и Джъстин Фалви от Amblin Television, които подготвят „Cortes“ като изпълнителни продуценти:

Много сме щастливи, че Amazon ни дават възможност да представим тази вълнуваща 500-годишна история на абонираните за Prime Video услугата им. Това е част от историята, която има значително влияние върху съвременните цивилизации. С Хавиер в ролята на Кортес имаме идеалната звезда и нямаме търпение да започнем работа.

Идеалната им звезда Хавиер Бардем добавя:

Да разкажем тази епична история е привилегия. Драма и конфликти в мащабен исторически спектакъл, в който две цивилизации се сблъскват. Най-доброто и най-лошото от човешката природа излиза наяве. За един актьор няма по-хубаво предизвикателство от участието в толкова уникален проект, който е моя страст от години. Много съм развълнуван, че ще работя със Стивън Спилбърг, Стивън Зейлиън и Amazon.

Сценарият на Тръмбо е преработен от Стивън Зейлиън и ще видим Хавиер Бардем в главната роля – тук промени от първоначалния план няма, но не е ясно дали Стивън Спилбърг все още смята да режисира или ще е само изпълнителен продуцент. Надяваме се скоро да се разбере и да научим повече подробности за проекта. Дано този път да се получат нещата, защото „Cortes“ ни звучи доста обещаващо.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте