Готви се нов сериал по „Светът на диска“ на Тери Пратчет, посветен на Стражата

от на 2018-03-02
 

Въпреки че twitter фийдът ни е залят с коментари и задкулисни кадри от снимачната площадка на тв екранизацията по „Добри поличби“ на Тери Пратчет и Нийл Гейман (благодарим ви, Нийл и Роб Уилкинс!), от няколко месеца не сме писали по темата и дори пропуснахме няколко дребни, но важни кастинг попълнения, които ще обобщим, когато започне рекламната кампания, надяваме се с някой приятен тийзър, от който направо да ни заболят сърцата от нетърпение. Засега обаче оставяме леко настрана предстоящия сериал с Майкъл Шийн и Дейвид Тенант и обръщаме поглед към друга, макар и не толкова сигурна и скорошна екранизация по любимия ни Тери Пратчет.

Все още е рано за кой знае какви подробности, но научаваме, че се готви сериал – засега от 6 епизода, типично по британски – по „Светът на диска“, чието работно заглавие е „The Watch“, което дава на феновете доста ясна представа върху коя част от вселената ще е съсредоточен сюжетът, къде ще се развива действието и кои герои най-вероятно ще видим.

Продуценти на сериала са BBC Studios (които са независима част от корпорацията, следователно могат и търсят различни разпространители, извън сестринските си компании) и Narrativia, компанията създадена от Тери Пратчет, която в момента се управлява от дъщеря му Риана и бившия му бизнес мениджър Роб Уилкинс.

Сценарист на предстоящия сериал (стискаме палци да се подредят звездите и „Добри поличби“ да има такъв успех, че да осигури бъдещето на новия проект) ще е Саймън Алън („Strike Back“, „The Musketeers“ и предстоящия римейк на „Das Boot“ на Sky). За съжаление, с това се изчерпва всичката информация за „The Watch“, но силно се надяваме скоро да имаме повод отново да пишем за проекта – ако не за кастинг, то поне за екипа зад камерата. Междувременно продължаваме да чакаме с огромно нетърпение „Добри поличби“, чиито снимки вече приключват и който се очаква през 2019 г. И между другото, засега се очертава просто прекрасен.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Riddick
  2018-03-02 at 14:46

  Трудно ми влиза на мен Тери, така и не се запалих по „Светът на диска“.
  Аз с по-голяма тръпка чакам сериала по „Колелото на времето“

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-03-02 at 18:56

  Пратчет е як, макар да не е моят тип литература. Доста ми хареса навремето романът „Нощна стража“, дано го видим адаптиран. :)

  Отговор

Коментирайте