Кийгън-Майкъл Кий и Джордан Пийл
Кийгън-Майкъл Кий и Джордан Пийл

След като посъбраха достатъчно успех и внимание с шоуто си „Key & Peele”, Джордан Пийл и Кийгън-Майкъл Кий решиха да се пробват в различни самостоятелни проекти (не игнорираме общия им „Keanu“, просто все още не сме го гледали). Въпреки че първоначално ни се струваше, че Кий дърпа напред с роли в доста комедии, Пийл рязко го задмина по популярност с режисьорския си дебют „Бягай“, който – както добре знаете – му спечели няколко номинации и дори една награда „Оскар“ (за най-добър оригинален сценарий). Сега няма за пореден път да коментираме толкова обсъждания и противоречиво приет филм, сигурни сме, че и на вас вече ви омръзна, вместо това искаме да споменем един доста приятно очертаващ се проект, който отново ще събере Кий и Пийл – stop-motion анимацията „Wendell and Wild“ на Хенри Селик.

Създадена по оригинална идея на Селик, анимацията разказва за (по думите на самия режисьор) „двама братя демони, които трябва да се изправят срещу безмилостната монахиня и унищожител на злото сестра Хели и нейние последователи, тийнейджърите Кат и Раул“. Кий и Пийл ще озвучват братята демони, а според последната информация Селик, Пийл и Клей Маклауд Чапман пишат сценария, докато аржентинският художник Пабло Лобато работи по дизайна на героите. И за наше най-голямо съжаление, с това се изчерпва всичко, което знаем за „Wendell and Wild“ до този момент, но ще ви държим в течение с развитието му.

Ние определено сме фенове на Хенри Селик и смятаме, че това е напълно разбираемо след филми като гениалния „Кошмарът преди Коледа“, „Коралайн“ и „Джеймс и гигантската праскова“, затова очакваме с нетърпение всеки негов проект, но за съжаление, такива се появяват ужасно рядко. Разбираме, че stop-motion анимацията отнема ужасно много време, но Селик не е режисирал филм от 2009 и „Коралайн“ насам, което просто не е окей за феновете, а всякакви планове за „A Tale Dark and Grimm“, „The Shadow King“ и „Книга за гробището“ по Нийл Гейман поне засега си остават само слухове и опити. За щастие, в момента освен „Wendell and Wild“ има още един проект, който Селик подготвя – тв сериала „The Little Nightmares“ с Антъни и Джо Русо. Стискаме палци съвсем скоро да пишем още новини за поне една от двете анимации.

ПОДРОБНОСТИ ЗА ФАЙЛА  henry-selick-coraline-set-photo.jpg 2018-03-18 1 MB 3000 × 1988 Редактиране на изображение Изтриване завинаги Адрес https://operationkino.net/wp-content/uploads/2018/03/henry-selick-coraline-set-photo.jpg Заглавие henry-selick-coraline-set-photo Кратко описание Хенри Селик на снимачната площадка на "Коралайн" Alt текст
Хенри Селик на снимачната площадка на „Коралайн“

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *