Впечатляващ поглед зад кулисите на „Isle Of Dogs” на Уес Андерсън

от на 2018-03-19
 

Вчера научихме за развитие по най-новия проект на един от гениите на stop-motion анимацията Хенри Селик („Кошмарът преди Коледа“, „Коралайн“), но ще измине още доста време, преди „Wendell and Wild“ да достигне (ако въобще) до екран. Междувременно обаче ни предстои да видим друг stop-motion филм и то на не по-малък гений в киното – „Isle of Dogs” на Уес Андерсън.

Щатската премиера на втория анимационен проект на Андерсън (първият е прекрасният, номиниран за „Оскар“ „Фантастичният мистър Фокс“) предстои в края на седмицата и покрай нея тези дни получаваме доста рекламни ъпдейти. Най-новото е кратко видео зад кулисите, което предлага поглед към изключителното изкуство на stop-motion анимацията и това колко много труд е отишъл в създаването на филма.„Isle of Dogs”.

Преди да видите видеото, припомняме, че действието на „Isle of Dogs” се развива в Япония в близко бъдеще, където след поредица атаки, всички кучета са изгонени да живеят на служещ за бунище остров. По-конкретно, историята се завърта около Атари Кобаяши – малко момче, което идва на острова, за да намери своя верен четириног приятел Спотс.

Въпреки че са се появили няколко технически нововъведения, които улесняват процеса тук-там, работата или по-скоро къртовският труд, който отива по създаването на един stop-motion филм, практически не е намалял от появата на този тип анимация. И всеки път, когато гледаме подобни видеа, се изумяваме и единственото, което можем да направим е да благоговеем пред гения на хората, чието призвание е да създават това изкуство.

Вижте и две нови снимки от филма, веднага след официалния синопсис.

Isle Of Dogs” разказва историята на Атари Кобаяши, 12-годишния повереник на корумпирания кмет Кобаяши. След като е издаден специален декрет, всички кучета от град Мегазаки са изхвърлени на огромното, далечно сметище „Острова на боклука”. Атари се решава на дръзка постъпка – пилотира мини-самолет, за да прекоси реката, да стигне до острова и да открие своето куче Спотс. Попаднал сред други представители на низвергнатите домашни любимци, които стават негови приятели, той започва своето епично пътешествие, което ще реши съдбата и бъдещето на цялата префектура…

isle-of-dogs-movie-image-3 isle-of-dogs-movie-image-8

Режисьор и сценарист на „Isle Of Dogs” е Уес Андерсън („Фантастичният мистър Фокс“, „В царството на пълнолунието“, „Гранд хотел „Будапеща“), който е и продуцент, наравно с Джеръми Доусън, Стивън Рейлс и Скот Рудин. Ролите озвучават Едуард Нортън, Бил Мъри, Скарлет Йохансон, Брайън Кранстън, Лиев Шрайбър, Тилда Суинтън, Грета Гъруиг, Франсис Макдорманд, Джеф Голдблум, Харви Кайтел, Ф. Мъри Ейбрахам, Боб Балабан, Бъд Корт, Акира Ито, Куничи Номура, Кою Ранкин, Акира Такаяма, Франк Ууд, Кортни Ванс, Йоко Оно и др.

Българската премиера е на 11 май.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте