Джон Фавро ще е сценарист и продуцент на игралния „Star Wars“ сериал на Disney

от на 2018-03-09
 

Преди около месец, покрай новината, че Дейвид Бениоф и Дан Уайз от „Игра на тронове“ ще напишат и продуцират нова поредица „Star Wars“ филми, споменахме изказването на Боб Айгър, че продължава да се работи по няколко сериала и „талантът на телевизионния фронт също е впечатляващ“, но все още няма да обявят нищо конкретно, защото преговорите още продължават. Е, явно вече са приключили и то успешно, защото Lucasfilm обявиха, че Джон Фавро ще е сценарист и изпълнителен продуцент на игралния „Star Wars“ сериал, който се готви от години. Толкова време мина, че междувременно Disney създадоха стрийминг услуга, по която да върви и която ще бъде достъпна другата година (засега си няма име, затова всички я наричат просто „direct-to-consumer platform“).

Радваме се, че първият или поне един от първите продукти на тази платформа ще е игралният „Star Wars“ сериал и от една страна оценяваме това, че са взели истински фен на „Междузвездни войни“ – преди да изберат Дж. Дж. Ейбрамс, Фавро силно се надяваше да режисира „Силата се пробужда“. От друга страна, не сме особено доволни от избора му, защото макар да има филми, които харесваме, има и не един или два, които бяха откровени провали. Определено не е сред любимците ни и не сме сигурни какъв ще е крайният резултат, особено когато става дума за сериал на малкия екран. Разбира се, Катлийн Кенеди сподели съвсем друго мнение в официалното съобщение:

Много се вълнувам, че Джон ще продуцира и пише за новата ни платформа. Джон притежава идеалната комбинация от талант на продуцент и сценарист, комбинирани с отлични познания за вселената на „Междузвездни войни“. Този сериал ще му даде възможност да работи с разнообразни сценаристи и режисьори и ще даде шанс на Lucasfilm да създаде солидна база от таланти.

Какво друго да каже? Пък и след като са избрали Фавро, явно му имат доверие. Да се надяваме, че все още неозаглавеният сериал няма да се окаже разочарование за феновете. За съжаление, на този етап нямаме никаква информация за сюжета, други замесени лица (пред или зад камерата), евентуален бюджет, нито дори премиерна дата.

Това, което е ясно обаче, е, че вселената на „Междузвездни войни“ се очертава доста натоварена – „Соло: История от Междузвездни войни“ излиза по кината на 25 май, „Star Wars: Episode IX“ се очаква декември 2019 под надзора на Ейбрамс, Райън Джонсън подготвя нова трилогия (отделно от Скайуокър сагата, която Ейбрамс приключва), а както напомнихме в началото, Бениоф и Уайз ще създадат още една поредица. И всичко това е само на кино – по стрийминг платформата се очакват още игрални, а вероятно и анимационни сериали. Ще ви държим в течение с развитието им.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Riddick
  2018-03-09 at 12:10

  Доволен съм от Фавро в Марвел вселената, мисля че и тук ще намери начина да стигне до добър продукт

  Отговор

  • stealth
   2018-03-09 at 12:31

   Аман от продукти…


  • Riddick
   2018-03-09 at 13:33

   Бро, аз съм консуматор, за търсачите на шедьоври има Сънданс, Кан, ала бала.
   От „direct-to-CONSUMER platform“ какво очакваш?


 • UZUMAKI
  2018-03-09 at 17:35

  Офффф…

  Отговор

 • Jerome
  2018-03-10 at 10:11

  Фавро намазва всички тез Дисни парички.

  Отговор

Коментирайте