стивън чбоски
Стивън Чбоски

От доста години Холивуд се опитва да направи филм не по доктор Сюс (или Зюс, или Зойс, както предпочитате), а за него – преди много години дори ви бяхме споменали за интереса на Джони Деп да участва в биография, която така и не видя бял свят. Споменавали сме и сценария „Seuss“ на Еял Подел и Джонатан Стюарт, който беше част от Черния списък на 2012-та и може би същият проект, който е привлякъл вниманието на Деп. Сега, покрай новата вълна от анимации по детските книжки на Сюс, сред които „Гринч“ с гласа на Бенедикт Къмбърбач и „The Cat in the Hat“ на Warner Bros., отново има леко раздвижване около биографията на популярния автор.

Сценарият на Подел и Стюарт за младия Тиодор Гайзъл, преди да стане световноизвестен като любимия на децата доктор, вече си има и режисьор и това е Стивън Чбоски, отговорен за приличните „The Perks of Being a Wallflower“ и „Wonder“. Историята, доколкото я познаваме от оригиналния сценарий (може и да бъде преработен, преди да започнат снимките, но все пак става дума за биография – колко промени може да се случат?), проследява младия Тед през 20-те години на миналия век, когато животът му се променя след срещата с бъдещата му съпруга Хелън Палмър, която го вдъхновява да се превърне в доктор Сюс. След години тя се разболява тежко, а кариерата на Сюс започва да потъва и тогава Хелън го окуражава да напише „The Cat in the Hat“. И както е казал поетът, останалото е история…

Не бихме казали, че всичко това ни кара да очакваме „Seuss“ с огромно нетърпение, но с малко повече късмет и усилия от страна на замесените, може да се получи наистина качествена биография, която да заслужава да ѝ отделим два часа в киното през някой неделен следобед. А за феновете на творбите на доктор Сюс, премиерата на „Гринч“ е този ноември. Ние ще го гледаме с удоволствие.

 Доктор Сюс
Доктор Сюс

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *