Подновяването на сериала на Cinemax „Ответен удар“ за пети сезон е изненада за феновете на поредицата, и в същото време не изненадва много откъм сюжет. Добре построената линия – заплаха, спец отряд и много сцени с престрелки ще задоволи любителите на екшъна с командоски привкус.

Този път „Секция 20“ е с нов отряд (и актьорски състав), готов да се бори с джихадисти и фанатици, но авторите на сериала са предвидили достойно завръщане на бойната двойка от първите сезони – Скот и Стоунбридж, изиграни от Съливан Стейпълтън и Филип Уинчестър. Те ще се появят в последните два епизода от новия сезон.

За любителите на този жанр сигурно ще е интересно да проследят как ще се разплете новата история, която могат да следят всяка събота вечер по Cinemax или да гледат в HBO GO.

Повече за петия сезон на „Ответен удар“ може да видите в официалната информацията от HBO България, веднага след трейлъра.

https://www.youtube.com/watch?v=6G54kr4rY2o

“Ответен удар се завръща по Cinemax

Нов отряд – същото екшън напрежение

 „Ответен удар“ се завръща. Минали са две години, откакто „Секция 20“ унищожава последния си враг, но заради терористична заплаха е време една от най-мощните разузнавателни военни програми да бъде възобновена. Cinemax възражда хитовата си поредица за 5-ти пореден сезон след шестгодишна пауза. Продължението на историята се разгръща в десет епизода от февруари до април в ефира на Cinemax и в онлайн стрийминг платформата HBO GO.

Актьорският състав е подновен и в сериите ще видим рамо до рамо в борба с тероризма британеца Уорън Браун („Лутър“ по HBO), канадката Роксан Маккий („Игра на тронове“ на HBO и „Легенда за Херкулес“), Даниел МакФерсън (австралийския сай-фай хорър „Инфинити”) и Алин Сумаруата („Готвачът“). Изненада за феновете е ексклузивната поява на звездите от първите сезони – Съливан “Съли” Стейпълтън и Филип Уинчестър. Ще ги видим в добре познатите им роли на бунтовника по нрав и ренегат от екипа на американския Делта Форс, Деймиън Скот и елитния британски боец Майкъл Стоунбридж. Завръщането им е в 9-ти епизод, който ще се излъчи на 31-ви март и във финалния, 10-ти епизод, на 7-ми април.

Базиран на едноименния роман на Крис Райън, „Ответен удар“ проследява подвизите на „Секция 20“ – елитен антитерористичен отряд, който работи по цялото земно кълбо, за да предотврати заплахи преди да са се разрастнали. В новия сезон отрядът се сформира отново, за да открие известен терорист, който успява да избяга от затвора. Това е стартът на опасно преследване, което ще разкрие мрежа от свързани помежду си криминални организации. Докато екипът обикаля Близкия изток и Европа, той открива конспирация, която заплашва да промени стратегията на военните действия на планетата завинаги.

Интересни факти:

∙ От 2010 г. насам „Ответен удар“ е една от ключовите оригинални продукции на Cinemax и връщането й през февруари е добре дошло за дългогодишните фенове на поредицата. Деймиън Скот и Майкъл Стоунбридж (Съливан Стейпълън и Филип Уинчестър, звезди от първите четири сезона) може да са се оттеглили от звеното, но „Секция 20“, поддържана от нова вълна безстрашни бойци, се завръща с пълна сила за нова мисия. Врагът сега приема облика на джихадисти, наемници и фанатици, които в името на власта са склонни да унищожат човечеството.

∙ Звездите на сезон 5 са Даниел МакФерсън („Инфини“) като Самюъл Уайът, американец, който отказва да работи в екип; Уорън Браун („Лутър“ по HBO) като „Мак“ Макалистър, стресиран от загубата на звеното си по време на неуспешно изселване на затворници в Сирия; Роксан Маккий („Игра на тронове“) като Натали Рейнолдс, обучена в ръкопашни бойни тактики и психологическо профилиране и Алин Сумаруата („Готвачът“) като Грейси Новин, опиянена от всяка нова бойна играчка, която попадне в ръцете й. Обновеният актьорски състав включва и Нина Сосаня („Наистина любов“) като Адийна Донован, началник на „Секция 20“; Катрин Кели („Нощният мениджър“) като изгнанничката Джейн Лоури и Тревор Ийв („Троя“) като Морган Авес, безскрупулен американски оръжеен дилър.

∙ Анди Харис и компанията Left Bank Pictures се завръщат отново като продуценти на сезона и консултанти, които работят в областта на борбата с тероризма. Техният опит и принос е незаменим за фабулата, терминологията и реалистичното представяне на процедурите в секретните организации. Освен, че придава точност и достоверност на сюжета на сериала, консултантската компания има значима роля в  обучението на актьорите, тъй като по-голяма част от каскадите се изпълняват от главните действащи лица без ползване на дубльори.

∙ Новият сезон e 5-ти пореден за Cinemax и 6-ти за SkyTV, тъй като продукцията е фрайнчайз. През 2013-та година Cinemax излъчи първият сезон на SkyTV под името „Strike Back: Origins„.

Всички епизоди от четирите сезона на „Ответен удар“ можете да гледате в HBO GO.

Сериите от новия сезон имат премиерно излъчване по Cinemax всяка събота от 21:00 часа, а за най-нетърпеливите фенове на поредицата, в HBO GO вече са налични първите 7 епизода.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *