Вече сме ви споменавали за доста изумителните сделки, които Netflix сключват с най-различни кино и ТВ-творци, към които напоследък се присъединиха братята Дуплас, Шонда Раймс, Райън Мърфи и Дейвид Ейър, чийто „Bright“ се води за един от най-големите успехи на стрийминг гиганта (ако не и най-големия). Сега към тази разнородна група се присъединява един от любимите ни режисьори – Мат Рийвс, който в момента подготвя поне един филм за Батман, наскоро сключи „first look“ сделка с компанията и тя вече дава резултати.

Първият проект на Рийвс при Netflix ще е фантастика (йей!) и ще се казва „Life Sentence“, екранизация по разказ на Матю Бейкър. Според оскъдната информация историята проследява „футуристична програма, в която вместо престъпниците да отиват в затвора, спомените им са заличени“. Главният герой е един от участвалите в програмата престъпници, който се опитва да проумее миналото си. Честно казано, този сюжет ни напомня на доста различни филми и книги, но първата ни асоциация беше с любимия ни „The Demolished Man“. Сигурни сме обаче, че „Life Sentence“ ще се окаже много по-различна история и се надяваме скоро да научим повече за проекта (като например потвърждение, че Рийвс ще е не само продуцент, но и режисьор).

Всичко това не само затвърждава усещането ни, че Мат Рийвс е изключително зает в момента (предполагаме най-вече с „The Batman“), но и потъпква надеждите ни за още един филм от „Планетата на маймуните“, което е доста жалко – ние сме големи фенове на новите филми от франчайза, особено на двете продължения на Рийвс. Ако искате да си ги припомните, можете да видите нашите ревюта на „Зората на планетата на маймуните“ и „Войната за планетата на маймуните“, а ако не ви се чете, направо гледайте епизода на Inglourious Kunts, посветен на поредицата. Ако пък искате да научите повече за предстоящите филми за Човека прилеп, тук ще намерите едно обобщение на най-новото около супергероя.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *