Вече сме ви съобщавали за плановете на Леонардо ДиКаприо да участва в биографичен филм за Леонардо Да Винчи, но сега научаваме за развитие по проекта, което дава надежди, че в някакъв неопределен бъдещ момент, този филм наистина ще го бъде. ДиКаприо ще е продуцент (заедно с Дженифър Дейвисън, чрез тяхната компания Appian Way) на екранизацията на биографията „Leonardo da Vinci” на Уолтър Айзъксън, а сценарист ще е трикратно номинираният за „Оскар“ Джон Логан („Гладиатор“, „Авиаторът“, „Изобретението на Хюго“ и „Пришълецът: Завет“).

Комбинацията от Логан и Айзъксън, по чиито книги са създадени още „Стив Джобс“ и първия сезон на „Геният“ с Джефри Ръш, ни звучи доста добре, но трябва да признаем, че докато не чуем име на режисьор да се спряга за този проект, нямаме особени надежди. Що се отнася до темата, няма да ви обиждаме с подробности за това кой е бил Леонардо Да Винчи, но ще отбележим, че книгата на Айзъксън е бестселър, чиято задна корица е украсен със следните цитати:

“A powerful story of an exhilarating mind and life…a study in creativity: how to define it, how to achieve it.” —The New Yorker

“Vigorous, insightful.” —The Washington Post

“A masterpiece.” —San Francisco Chronicle

“Luminous.” —The Daily Beast

Сега остава въпросът дали тази биография ще се придвижи отвъд сценария – ДиКаприо има доста потенциални проекти, всеки от които може да измести филма за Да Винчи. Сред тях са „Killers of the Flower Moon“, за който се носеха слухове, че ще е следващият филм на Мартин Скорсезе, мафиотският трилър „The Black Hand“, „The Devil in the White City“ отново на Скорсезе, биография на Теди Рузвелт (познайте дали режисьор не е Скорсезе, тези двамата направо прекаляват) и разбира се, все още неозаглавеният девети филм на Куентин Тарантино, където Лео ще играе не особено успешен актьор, който обмисля преместване в Италия – „лоното на нискобюджетни уестърни“.

 Честно казано, всеки от тези проекти си има сериозни плюсове и най-много ще се радваме, ако ги видим всичките осъществени. Това, разбира се, включва и биографията на Да Винчи, но за нея май ще трябва да почакаме най-много, въпреки слуховете, че Логан ще работи по сценария, докато Лео снима с Тарантино, и после проектът може да се окаже с приоритет. Ще видим…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Да пуска все пак нещо скоро, че последно The Revenant, ако не греша, пък това беше преди хиляда века. Взе Оскара и се кротна. BTW, преди няколко седмици хванах по телевизията The Man in the Iron Mask – guilty pleasure отвсякъде, от тоя тип, дето вече не ги правят, или поне не ги правят така.

  2. По-скоро съм нетърпелив за проекта му с Тарантино, но и това звучи файн.